Lavinia Sandru: „Educatia ecologica trebuie sa devina materie obligatorie”

  0
  822
  Lavinia Şandru: „Educaţia ecologică trebuie să devină materie obligatorie”
  Lavinia Şandru: „Educaţia ecologică trebuie să devină materie obligatorie”
  Lavinia Sandru: „Educatia ecologica trebuie sa devina materie obligatorie”
  Lavinia Sandru: „Educatia ecologica trebuie sa devina materie obligatorie”

  Realizatoarea „Deschide Lumea”, Lavinia Sandru, lanseaza miercuri la pranz, la Liceul „Tudor Vladimirescu” din Bucuresti, campania „Educatia Ecologica – materie obligatorie”.

  Sandru, care conduce „Initiativa Ecologica Europeana”, organizatie nonguvernamentala devenita o voce autorizata in lupta pentru protejarea mediului nu doar in Romania, se va intalni cu 200 de elevi pe care-i va invita sa devina purtatori de cuvant ai campaniei sale. La eveniment participa si cateva dintre vedetele postului Realitatea TV, dar si tehnicieni, care le vor vorbi copiilor atat despre importanta protejarii resurselor planetei, cat si despre beneficiile comportamentului ecologic in relatiile interumane. Actiunea este sustinuta de Primaria Sectorului 6, care intentioneaza sa initieze astfel de evenimente si la alte unitati scolare, dar si de compania Rosal, care a investit semnificativ in campanii de formare a comportamentului de colectare selectiva a deseurilor.

  „Oamenii sunt din ce in ce mai constienti ca resursele planetei se epuizeaza din cauza agresiunii unui consum scapat de sub orice logica economica, axat pe profitul imediat, fara grija pentru generatiile viitoare. Trebuie sa ne protejam caminul, iar asta inseamna in primul rand educatie. Daca pentru noi, adultii, uneori ziua de maine inseamna alergatura si epuizarea puterii de a vedea intreaga fotografie, pentru copii nu e inca prea tarziu. Putem proceda invers: copiii sa-si educe parintii, sa-i traga de maneca, sa le atraga atentia ca exista solutii pentru deseuri, ca pot fi colectate selectiv si refolosite, ca pot economisi apa, ca pot transforma soarele in cel mai bun prieten. Copiii isi pot influenta parintii sa devina o voce puternica pentru a cere ca Educatia Ecologica sa devina materie obligatorie. Inactiunea este o crima, iar totul incepe de la educatie”, a declarat Lavinia Sandru.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.