Lectie de respect fata de natura, pentru 20 de elevi

Lectie de respect fata de natura, pentru 20 de elevi

Cu ocazia Zilei Internationale a ONU pentru Pace, care este sarbatorita in fiecare an pe 21 septembrie, mai multi copii de la o gradinita din municipiul Baia Mare au invatat importanta mediului inconjurator, dar si a relatiilor interumane in cadrul unei activitati speciale. Cei aproximativ 20 micuti au plantat in jurul unitatii de invatamant copaci, simbolul pacii si al mediului, iar entuziasmul ca pot face un bine lumii i-a incantat peste masura.

„Mediul inconjurator este important pentru noi, nu numai la nivel local, ci si la nivel global. Astazi ne concentram atentia asupra mediului si a pacii. Mii de scoli din peste 120 de state ale globului planteaza arbori cu noi astazi”, a explicat Diana Balan, organizatorul actiunii. „Evenimentul de astazi nu este unul intamplator. Este o campanie anuala pentru mediu si pace. Un copac este un simbol pentru noi. Mai intai, pentru ca ne aminteste de natura si de importanta protejarii ei”, a precizat educatoarea Ioana Rohian.

Micii gradinari au plantat puieti de brad, stejar si afin!

Astfel, gradinita baimareana s-a alaturat altor unitati de invatamant din intreaga lume si a plantat peste 20 de puieti de brad, stejar si… afin. Inarmati cu lopeti si incaltati cu cizme, micutii au trecut la treaba, ajutati de personalul gradinitei. Copiii au fost extrem de incantati de sarcina oferita. „Am plantat un brad!”, „Eu un stejar!”, au strigat doi dintre micuti. „I-am plantat fiindca e Ziua Pacii si o sa creasca mari!”, a explicat un alt „mic gradinar”.

 

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente