Legume bio „cu lipici””

Vizitati magazinul bio online www.Biolateria.ro Peste 3.000 de produse bio sau produse naturiste de la cei mai premiati producatori Bio din lume.

STUDIU – Asiaticii, cei mai eco din lume

Aproape 60% dintre cumparatorii de alimente ecologice din lume sunt convinsi de beneficiile pe care acestea le au asupra sana-tatii. Legumele, fructele si ouale sunt cele mai cumparate produse bio.

Potrivit unui studiu global dirijat de The Nielsen Company si realizat pe circa 26.500 de utilizatori de internet din 47 de piete din Europa, zona Asia – Pacific, America si Orientul Mijlociu, exista doua „scoli de gandire”” in ceea ce priveste alimentele organice. Astfel, 58% dintre cumparatorii de alimente ecologice din lume sunt convinsi de beneficiile unei astfel de diete asupra sanatatii si aproa-pe jumatate cred ca este mai bine pentru mediul inconjurator daca trec la bio. Pe de alta parte insa, 47% dintre respondenti cred ca mancarea organica este prea scumpa.

PREFERINTE. Potri-vit rezultatelor cercetarii, citate de Organic Market, cele mai cumparate categorii de alimente ecologice la nivel glo-bal sunt legumele (38%), fructele (35%) si ouale (34%). Iar ni-velul de acceptare pentru aceste trei tipuri de „op-tiu-ni”” organice este in cres-tere. Asiaticii s-au dovedit ai fi cei mai eco din lume, desi ei au „im-portat”” conceptul organic de la vestici.

Datele statistice au aratat ca aproape ju-ma-ta-te din oamenii din zona Asia – Paci-fic au optat in mod re-gulat pentru achi-zi-tionarea legu-melor organice, 43% au cum-parat fructe bio si 41% oua ecologice, procente superioare mediei globale.

In ceea ce priveste bau-turile organice si cele func-tionale (despre care produ-ca-torii spun ca asigura anumite beneficii pentru sana-tate), ni-velul de acceptare la ni-vel global este mai redus, mai putin de o patrime dintre res-pondentii studiului declarand ca achi-zitioneaza in mod re-gulat astfel de produse.

Asiaticii sunt cei mai re-cep-tivi la consumul de lapte (41%) si ceai (28%) provenite din agricultura ecologica. Europenii si nord-americanii sunt mai putin convinsi de bauturile bio, mare parte consumand in continuare bauturi carbogazoase, desi numai sanatoase nu sunt.

Pretul este inca prohibitive

Studiul a aratat ca pretul alimentelor bio reprezinta inca o piedica in calea cresterii consumului acestora. 47% dintre respondenti pre-tind ca mancarea orga-nica este prea scumpa. Parerea generala printre consumatorii din Europa care nu cumpara alimente organice a fost ca aceste produse sunt in mod obisnuit mult prea costisitoare. In acelasi timp, procentul populatiei din America de Nord care nu a cumparat niciodata alimente organice este superior procentului celor care au facut acest lucru. Iar unul dintre motivele ma-jore invocate este ra-por–tul dintre pretul acestor alimente si veniturile respectivelor persoane.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *