Lenjeria intima ecologica, o creatie a modei „bio”

Sutienele si chilotii „verzi” se fabrica, in special, din bumbac organic, matase si bambus, iar producatorii sustin ca sunt foarte sexy.
lejerie intima ecologica
Lupta pentru protejarea mediului inconjurator se poarta astazi pe toate fronturile. Dupa industria alimentara sau cea cosmetica, ambitiile ecologice au cuprins si in dustria produselor de lenjerie intima, relateaza France Presse. Astfel, marca britanica de lenjerie Eco-Boudoir a lansat o linie de produse „verzi”, atragand atentia asupra caracterului extrem de poluant al industriei textile. Sutienele si chilotii produse de Eco-Boudoir nu se deosebesc la exterior cu nimic de celelalte produse disponibile pe piata, dar sunt realizate numai din matase sau bumbac bio, din bambus si fibra din lemn.

„Ne-am propus sa cream o colectie de produse de lenjerie intima complet naturale si ecologice, care sa nu dauneze sanatatii, sa fie frumoase, sexy si care sa atace toate prejudecatile privind dezvoltarea durabila”, a declarat fondatoarea marcii, Jenny White. Procesul de productie se desfasoara in Marea Bri tanie, pentru a evita poluarea cauzata de transport, iar imprimeurile sunt realizate printr-un procedeu care consuma mai putina apa decat metodele traditionale.

Eforturile sunt justificate, potrivit Eco-Boudoir. Pentru o singura pereche obisnuita de chiloti disponibila pe rafturile magazinelor, amprenta ecologica este de 18 kilograme de dioxid de carbon emise in atmosfera si de 20.000 de litri de apa consumati pentru obtinerea unui kilogram de bumbac, a carui cultivare implica, de asemenea, folosirea a numeroase pesticide, avertizeaza reprezentantii companiei.

Prospetime si naturalete

„In prezent, daca este -verde-, este la moda”, considera Karine Lebreton, specialista a biroului de design si de studiere a tendintelor Promostyl. „Dupa toti acesti ani de inflorituri, de exces, de extravaganta, vrem sa revenim la lucrurile proaspete si mult mai naturale”, explica si Florence Peyrichou, un alt specialist al biroului.

Schimbarile nu se aplica numai produselor pentru femei. Producatorul de lenjerie intima pentru barbati Eminence s-a conformat si el tendintelor ecologice. In luna decembrie, compania a lansat o noua linie de produse ecologice realizate numai din bumbac bio.

„Am inteles sensibilitatea consumatorilor” fata de acest aspect, a explicat Estelle Ribe, directoare in cadrul firmei. Iar pentru a profita de noile oportunitati de piata, compania are de gand sa extinda linia de produse bio, care include in prezent numai chiloti tip slip, adaugand boxeri si tricouri.

Sursa: Evenimentul Zilei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *