Gradina Zoologica, la proiectat

0
427

Studiul pentru reamenajarea Gradinii Zoologice din Craiova a fost reactualizat, astfel incat sa poata fi pastrate toate mamiferele si pasarile gazduite acum. Autoritatile vor sa inceapa lucrarile in acest an si spera sa le finalizeze in 2010.
gradina zoologica
Exemplarele Gradinii Zoologice din Parcul „Nicolae Romanescu” se vor muta in casa noua la anul, dupa standardele impuse de Uniunea Europeana. Autoritatile din Banie au reusit sa reactualizeze studiul de fezabilitate, obtinand spatiu suficient pentru toate cele 178 de exemplare, si au acum posibilitatea de a comanda proiectul pentru reamenajarea gradinii. Aceasta va ramane pe actualul amplasament, insa va arata cu totul altfel. Potrivit celor responsabili, cel mai tarziu in luna martie se va organiza licitatia pentru proiectare. „Imediat dupa aprobarea bugetului pe 2009 se va tine licitatia pentru proiect. Noi vom insista sa fie intocmit si aprobat proiectul pana in vara, ca sa putem demara investitia.
Indiferent cat de tarziu, lucrarile trebuie sa inceapa in acest an, fiindca pana in 2009 avem termen de la autoritatile de mediu. Daca am pornit investitia, putem sa obtinem o derogare si sa terminam la anul. Altfel nu o sa primim autorizatia. Proiectul trebuia facut inca din 2007, insa au fost modificate normele”, a spus Ion Petre, directorul Regiei de Administrare a Domeniului Public si Fondului Locativ (RAADPFL) Craiova. Primaria are nevoie de 2,5 milioane de lei ca sa reproduca habitatul fiecarei specii, conform ultimelor prevederi in domeniu, iar guvernul s-a angajat sa suporte 75% din cheltuieli.

Mai vor maimute

Potrivit studiului reactualizat, toate exemplarele din gradina vor fi pastrate, iar celor care sunt singure li se va aduce un partener, pentru ca toate speciile sa fie reprezentate de perechi. „In documentatie s-a prevazut completarea numarului de exemplare cu perechile lipsa. Intentionam sa aducem inca doua maimute si o pereche de ursi spalatori”, a declarat directorul RAADPFL, Ion Petre.

Sursa: Gazeta de Sud

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.