Leoaica de la Zoo Buhusi va fi operata de un englez

0
412

Bella, leoaica de la gradina zoologica din Buhusi, a fost luata ieri de o echipa de medici veterinari si transportata la Brasov, pentru a fi consultata de un medic din Marea Britanie, in vederea unei interventii chirurgicale la ochi.
leoaica zoo buhusi
Leoaica sufera de o afectiune cronica a oaselor si a musculaturii membrelor inferioare, dar si de glaucom. „Vineri, Bella va fi consultata de un medic veterinar oftalmolog, care vine din Marea Britanie special pentru aceasta consultatie. El va decide daca se va efectua operatia sau nu. Apoi, va fi dusa intr-o rezervatie din Africa de Sud”, sustine Ion Bruma, medic veterinar la gradina zoologica din Brasov, care a venit la Buhusi special pentru anestezierea Bellei.

Romant si Gypsy, ceilalti doi lei, vor ramane in continuare la gradina zoologica din Buhusi, pana cand autoritatile vor lua o decizie in privinta lor. „Au aceeasi afectiune a oaselor, care e congenitala, dar in cazul lor nu este tratabila. Nu stiu ce se va intampla cu ei, dar excludem deocamdata varianta eutanasierii”, a declarat Constantin Negulescu, directorul gradinii zoologice. Cei trei lei au ajuns la gradina zoologica in urma cu aproape sapte ani. In prezent, acolo mai sunt doi cai si patru caini dingo pentru care se cauta un alt adapost deoarece gradina zoologica va fi transformata intr-un parc auto de distractie pentru copii, care va fi dotat cu karturi.

Sursa: Evenimentul Zilei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.