400 de pinguini Magellan salvati si readusi in mediul lor de viata in America de Sud

0
363

Aproape 400 de pinguini Magellan au fost salvati, ingrijiti si eliberati in urma cu o saptamana, dupa ce se indepartasera prea mult de habitatul lor natural, in cautarea hranei.
pinguini magellan
Pinguinii au fost gasiti la sute de kilometri de zona in care traiesc in mod normal, potrivit CNN.

Activistii organizatiei IFAW (International Fund for Animal Welfare), au transportat pinguinii cu un avion pana pe coasta de sud a Braziliei, unde pasarile au fost eliberate, in fata mai multor iubitori de animale.

„Ne bucuram sa vedem acesti pinguini inapoi in ocean, avand o noua sansa la viata” a declarat medicul vetrinar Valeria Ruoppolo, da la IFAW.

Pinguinii Magellan traiesc in mediul cald din sudul Argentinei si Chile. Intre lunile martie si septrembrie, pasarile tinere migreaza catre nord, in cautarea hranei. Schimbarile de curenti si de temperatura a apei au provocat confuzie in randul piguinilor care s-au avantat prea mult spre nord, ajungand pe plajele insorite din Salvador, in Brazilia. Ajunsi aici, pinguinii pierdusera o mare parte din masa musculara, fiindu-le imposibil sa se intoarca in habitatul lor natural.

Sursa: Antena 3

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.