Leoaica Elsa de la Zoo Baneasa, omorata din cauza unei anestezii

0
400

Gradina Zoologica din Capitala iese in evidenta cu un nou eveniment. Leoaica Elsa, in varsta de 17 ani, a murit in timp ce a fost anesteziata pentru a fi castrata. Conducerea Primariei Capitalei pune evenimentul pe seama varstei animalului si a bolilor pe care le avea.

„Leoaica avea cancer. Ea era operata de o echipa de medici universitari”, spune viceprimarul general Razvan Murgeanu. Leoaica a murit marti dimineata, iar Primaria Capitalei a fost anuntata mai spre seara, potrivit viceprimarului Murgeanu.

Municipalitatea investigheaza deocamdata cazul, insa conducerea Zoo Baneasa ar putea scapa din nou nesanctionata. Anul trecut, jaguarul Betty a scapat din cusca si a murit in timp ce angajatii gradinii au vrut sa prinda animalul. Primaria Capitalei a dat verdictul atunci.

Betty a murit de frica. Batranetea si stresul au cauzat si moartea elefantului Gaya, acum un an si jumatate. Cu toate ca o comisie a Consiliului General a descoperit nereguli la Gradina Zoologica, directorul institutiei, Ancuta Oprea, a ramas nesanctionata.

Ancuta Oprea este director la Gradina Zoologica din 2004. Ea a venit in aceasta functie dupa ce a fost referent de specialitate la Centrul de pastrare si conservare a traditiei si creatiei populare din Capitala. Intre 2001 si 2003 a fost director adjunct la zoo.

Ancuta Oprea a terminat Facultatea de medicina veterinara in 1992, iar din 1994 pana in 1999 a lucrat la Aeroportul Otopeni ca medic veterinar la controlul sanitar-veterinar al transportului de animale de companie, trofee de vanatoare si produse alimentare. Din 1999 si pana in 2001 a fost seful Inspectoratului de politie sanitar-veterinara de frontiera la Aeroportul Otopeni.

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.