Leopardul siberian, cea mai rara specie de felina din lume, a fost fotografiat

Zoologii din cadrul Widlife Conservation Society si cercetatorii de la Institutul de Biologie al Academiei Ruse de Stiinta au capturat felina in Primorsky Krai, la granita Rusiei cu China.
leopardul siberian
Leopardul siberian este o subspecie a leopardului comun si, in prezent, este considerat cea mai rara specie de feline din lume. Din nefericire, la ora actuala mai supravietuieste un nucleu estimat la doar 25-40 de exemplare care traiesc in rezervatiile Lazo si Sikhote Alin din regiunea rusa Primorsky Krai.
Femela, denumita de catre cercetatori Alyona, era intr-o stare fizica buna, cantarind 39 de kilograme si conform primelor analize are intre 8 si 10 ani. „Suntem foarte incantati de captura, speram ca urmatoarele analizele medicale vor confirma faptul ca se afla intr-o stare buna de sanatate”, a spus dintre cercetatori, Alexey Kostyria, citat de „Live Science”. „Aceasta cercetare este de ajutor pentru rezervatia leoparzilor siberieni, deoarece ne va ajuta sa determinam riscurile la care sunt expusi si sa aflam ce-ar trebui sa facem pentru a le diminua”, a mai spus Kostyria.
Una dintre optiunile oamenilor de stiinta este aducerea leoparzilor din alte arii pentru a determina o diversitate genetica a felinelor. In ultimii o suta de ani numarul leoparzilor siberieni a scazut dramatic. Oricum, analizele facute pan acum Alyonei indica faptul ca populatia acestei specii a fost stabila in ultimii 30 de ani, insa cu un risc de disparitie ridicat. Daca rezultatul incrucisarilor selective si bolile acestor animale vor fi tinute sub control, cercetatorii cred ca ar avea mari sanse sa contribuie la inmultirea leoparzilor, atat din Rusia cat si din Nordul Chinei.

Sursa: Ziua

Articole similare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente