“Let’s do it, Danube!” a ajuns la Calafat

“Let’s do it, Danube!” a ajuns la Calafat
“Let’s do it, Danube!” a ajuns la Calafat

Administratia Bazinala de Apa Jiu a continuat, ieri, campania de educatie non-formala privind ecologia si protejarea mediului si a apelor din cadrul proiectului “Let’s do it, Danube!” la Scoala Gimnaziala „Gheorghe Braescu” din municipiul Calafat. In cadrul unei lectii deschise, elevii clasei a IV-a au putut invata de la specialistii Administratiei Bazinale de Apa Jiu amanunte despre fluviu si cat de important este acesta pentru statele riverane.

Specialistii A.B.A. Jiu au explicat elevilor ce este Comisia Internationala pentru Protectia fluviului Dunarea, de ce aceasta organizeaza odata la sase ani Expeditia Internationala a Dunarii si care sunt efectele economice si culturale oferite. “Le-am explicat pe intelesul lor ce fac specialistii A.B.A. Jiu in momentul unei poluari pe Dunare, cum diminueaza efectele acesteia si care sunt cauzele repetate ale acestui fenomen. Traind intr-un oras de pe malul Dunarii scolari au contact mai des cu ce se intampla cu fluviul, afla de la parinti, bunici de eventuale poluari, vad efectele inundatiilor cand fluviul iese din matca”, a precizat Camelia Barbutu, purtator de cuvant A.B.A Jiu.

Administratia Nationala “Apele Romane” a devenit partener strategic al proiectului “Let’s Do It, Danube!”, eveniment care se va concretiza in curatarea malurilor Dunarii chiar de Ziua Internationala a fluviului, pe data de 29 iunie a.c., iar judetele implicate, in acest an, in cadrul zilei de curatenie sunt: Caras-Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente