Mesaj SOS impotriva incalzirii globale, inchis intr-o sticla. Vezi ce vedete l-au scris

Mesaj SOS impotriva incalzirii globale, inchis intr-o sticla. Vezi ce vedete l-au scris
Mesaj SOS impotriva incalzirii globale, inchis intr-o sticla. Vezi ce vedete l-au scris

Mai multe vedete internationale au scris un mesaj SOS pentru limitarea poluarii, in vederea stoparii procesului de incalzire globala care duce la topirea calotei glaciare si implicit la cresterea nivelului oceanului planetar. Mesajul a fost inchis in mod simbolic intr-o sticla si aruncat in mare.

Programul ONU pentru Protectia Mediului (UNEP), prin ambasadorii sai, modelul Gisele Bündchen, actorii Don Cheadle si Ian Somerhalder dar si fotbalistul Yaya Touré, lanseaza un mesaj SOS in fata pericolului reprezentat de cresterea nivelului oceanului planetar pentru micile state insulare, in curs de dezvoltare, cu ocazia Zilei Internationale a Mediului, 5 iunie, din insula paradisiaca Barbados, conform site-ului oficial al UNEP.

Mesajul SOS pentru limitarea poluarii, in vederea stoparii procesului de incalzire globala care duce la topirea calotei glaciare antarctice si groenlandeze, si implicit la cresterea nivelului oceanului planetar, a fost inchis in mod simbolic intr-o sticla si aruncat in mare. Insula Barbados, un veritabil paradis tropical, a fost aleasa drept simbol al pericolului reprezentat de cresterea nivelului oceanului global pentru toate statele insulare.

‘Suntem cu totii conectati. Problemele cu care se confrunta locuitorii insulelor vor fi si problemele noastre. Asa ca fiecare masura pe care o luam pentru a reduce risipa si pentru a tempera procesul de schimbare climatica este importanta. Alatura-te uneia dintre echipele noastre si implica-te pentru a face o diferenta cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului’, conform mesajului.

Cele patru echipe sunt reprezentate de ambasadorii UNEP. Echipa lui Gisele Bündchen atrage atentia asupra faptului ca aruncam la gunoi mai mult de o treime din intreaga mancare pe care o producem, risipind in acelasi timp si pretioase resurse de sol si apa care au intrat in productia acestor alimente. Situatia este cu atat mai grava cu cat deseurile alimentare reprezinta unul dintre cei mai mari poluanti cu gaze cu efect de sera ai planetei. Poluarea cu gaze cu efect de sera este cea care a declansat procesul de incalzire globala si schimbarile climatice care-l insotesc, conform materialului publicat de UNEP.

Actorul Don Cheadle aminteste, in cadrul echipei sale, ca emisiile de dioxid de carbon sunt raspunzatoare in proportie de 85% de cresterea temperaturii medii pe glob din ultimii 10 ani – CO2 este cel mai distructiv gaz rezultat in urma activitatii umane. Atunci cand reusim sa economisim energie, fie ca alegem sa ne plimbam pe jos sau sa ne deplasam pe bicicleta, participam la reducerea nivelului poluarii cu dioxid de carbon.

Actorul Ian Somerhalder reaminteste ca in prezent oamenii consuma in mod nesustenabil resursele limitate ale planetei si cheama la mobilizarea tuturor, de la nivel individual pana la comunitati, corporatii si reprezentantii politici, pentru o viata sustenabila in raport cu mediul inconjurator si pentru un consum mai eficient al resurselor.

Fotbalistul de origine ivoriana Yaya Touré atrage atentia ca este nevoie de o singura clipa pentru a arunca o punga de plastic folosita o singura data, sau un pet, iar acestea ajung la groapa de gunoi sau in oceane unde raman pentru totdeauna, afectand grav mediul de viata marin. Yaya Touré indeamna la folosirea pungilor reutilizabile atunci cand mergem la cumparaturi si la reciclarea recipientelor de plastic folosite.

Mesajele celor patru pot fi ascultate sub forma unui videoclip realizat pe piesa celebrului muzician Sting, ‘Message In A Bottle’.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,164FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente