„Let’s Do It, Danube!”, pe 29 iunie, de „Ziua Dunarii”

„Let’s Do It, Danube!”, pe 29 iunie, de „Ziua Dunarii”
„Let’s Do It, Danube!”, pe 29 iunie, de „Ziua Dunarii”

Organizatia „Let`s Do It, Romania! ” isi propune ca pe 29 iunie, cand este sarbatorita „Ziua Dunarii” in toate statele riverane, sa organizeze „Let’s Do It, Danube!”, o actiune de ecologizare a malurilor fluviului. Pana atunci, in cadrul „Let’s Do It, Danube!” va fi desfasurata o ampla campanie de educatie ecologica in scolile din judetele dunarene.

Judetele implicate in acest proiect sunt Caras – Severin, Mehedinti, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Galati, Tulcea si Constanta. Din 2010 pana in prezent, echipele de voluntari „Let`s Do It, Romania!” au curatat 35 de zone in judetul Tulcea si au participat la diferite evenimente pentru protejarea Dunarii si a arealului Deltei Dunarii.

„Decizia initierii acestui proiect a avut la baza initiativa colegilor de la <<Let`s Do It, World!>> de a curata bazinul Marii Mediterane. Una dintre cele mai importante componente ale acestui proiect este implicarea elevilor pentru a intelege importanta protejarii arealului Dunarii si nu numai. Programul va aduce metode moderne de educare a tinerilor din scolile implicate, intre care un concurs de creatie avand ca tema Dunarea si prietenii Dunarii”, a declarat Andrei Cosuleanu, director executiv al „Let`s Do It, Romania! ” Pe viitor, initiativa va fi extinsa la nivel regional, implicand voluntari din tarile prin care trece Dunarea.
„Let`s Do It, Romania! ” este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania, fiind inspirat din initiativa Estoniei, unde peste 50.000 de voluntari au luat parte la ziua de curatenie organizata pe data de 3 mai 2008. Din 2010 pana acum, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 900.000 de voluntari care au reusit sa adune peste 2.000.000 de saci, iar media de deseuri reciclate in cei patru ani de proiect a ajuns la 31%.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,205FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente