Liber la soia modificata genetic

Comisia Europeana a autorizat, luni, importul in Uniunea Europeana de produse continand soia modificata genetic (A2704-12), folosita in alimentele destinate consumului uman si animal, transmite AFP, citat de Agerpres.
soia modificata genetic
Orice produs avand la baza soia modificata genetic va fi etichetat in mod strict si va trebui sa respecte normele europene in materie de control alimentar. Desi aceasta specie de soia a primit aviz favorabil din partea Autoritatii Europene pentru Siguranta Alimentara, care a considerat improbabil ca aceasta sa aiba efecte indezirabile asupra sanatatii umane sau animale sau asupra mediului, mai multe organizatii mondiale avertizeaza ca produsele modificate genetic (OMG) pot fi responsabile pentru boli dintre cele mai diverse, de la obezitate la anumite forme de cancer.
Acordarea autorizatiei survine unei solicitari de comercializare pe piata olandeza depusa inca din 2005 de grupul german Bayer CropScience si este valabila zece ani. Initial, statele membre ale UE nu au reusit sa adopte o decizie pe baza majoritatii calificate cu privire la acest organism modificat genetic, motiv pentru care dosarul fusese retrimis Comisiei Europene.
Pe riscurile pentru sanatate, Greepeace avertizeaza ca sursele de hrana ale planetei sunt in pericol, nu mai putin de 39 de noi cazuri de contaminare cu OMG fiind inregistrate numai anul trecut.

Sursa: Ziua

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente