„Cismele pentru Bucuresti”: o investitie in mediu si in calitatea vietii

Un sistem eficient de cismele si tasnitori in Bucuresti ar reduce poluarea, ar garanta locuitorilor accesul la apa potabila gratuita si ar aduce economii semnificative la bugetul local si in randul bucurestenilor. Asociatia Militia Spirituala, alaturi de alte 15 organizatii din Bucuresti, lanseaza campania Cismele pentru Bucuresti, ca sa promoveze revitalizarea sistemului de cismele atat in randul…

Citește mai departe

Promovarea valorilor ecologice europene la nivel local in Republica Moldova

Centru National de Mediu (CNM) este un ONG care lucreaza in domeniul protectiei mediului in Republica Moldova si pledeaza pentru promovarea standardelor ecologice europene la nivel national. Este evident ca numai valorile europene ar putea schimba situatia generala spre mai bine in Republica Moldova, inclusiv in domeniul mediului. Republica Moldova ar putea depasi fenomenul coruptiei,…

Citește mai departe

Sebes: Razboiul formaldehidei infierbanta spiritele

Mai multe asociatii ecologiste se opun deschiderii unei noi sectii la uzina Kronospan. Protestatarii spun ca ar exista o legatura directa intre functionarea instalatiei de formaldehida si inmultirea cazurilor de cancer, acuzatie respinsa de investitor. Sebesul a ajuns in centrul unui adevarat razboi al nervilor. De trei saptamani, duminica de duminica, peste 1.000 de oameni…

Citește mai departe
Protest de amploare la Sebes împotriva poluarii. Peste 1500 de persoane au mărșăluit prin tot orașul

Protest de amploare la Sebes impotriva poluarii. Peste 1500 de persoane au marsaluit prin tot orasul

Cel mai mare mars de protest organizat vreodata in judetul Alba s-a desfasurat duminica in municipiul Sebes. Peste 1500 de localnici din Sebes si Alba Iulia au participat, incepand cu ora 14.00, la marsul de protest „Opriti poluarea in Sebes!“, organizat de Grupul de Initiativa Civica. „Inarmati” cu banere si pancarte cu mesaje precum “Kronospane…

Citește mai departe
Cristian Taloş - AVE Eco Serv: „Cerem sprijin şi implicare din partea cetăţenilor municipiului Zalău”

Si fara pubele de colectare selectiva, si cu taxe de salubrizare de opt ori mai mari

In perioada 2009-2012, municipalitatea galateana a implementat un proiect ISPA, in valoare de 23 de milioane de euro (finantat in proportie de 75% din fonduri europene) prin care se dorea crearea unui nou sistem de management al deseurilor. Galatiul urma sa se alinieze oraselor din lumea civilizata, din punct de vedere al gestionarii gunoaielor: s-a facut…

Citește mai departe
Deșeurile: cum pot fi administrate inteligent

Un sistem integrat de managementul deseurilor va fi realizat in Harghita. Investitia – 164 milioane de lei

Un sistem modern de management integrat al deseurilor va fi realizat in judetul Harghita pana la sfarsitul anului viitor, printr-un proiect cu finantare europeana, in valoare de peste 164 de milioane de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX. „Acest proiect este de o importanta majora, nu doar pentru ca are cel mai mare buget dintre proiectele CJ,…

Citește mai departe

Orasul cu cel mai curat aer din tara. Botosaniul este singurul municipiu din Romania considerat de Uniunea Europeana „oras verde“

Specialistii in protectia mediului, dar si reprezentatii administratiei locale spun ca Botosaniul este singurul oras din tara care indeplineste normele europene privind suprafata optima de spatiu verde. Din acest punct de vedere, cu parcurile si insulele de verdeata ale orasului, Botosaniului se poate lauda ca beneficiaza de cele mai curat aer din Romania. Conform normativelor…

Citește mai departe
Cursuri acreditate agricultura ecologica

Invata cum sa devii un antreprenor de succes in agricultura ecologica

Cei care isi doresc sa puna bazele unei afaceri sanatoase si cu deschidere pe piata europeana, au acum posibilitatea sa cunoasca toate oportunitatile din domeniul ecologic si sa invete cum sa isi organizeze propria ferma cu produse bio. In perioada 20-23 septembrie, agentia de training, Creative Business Managament, organizeaza o noua sesiune a cursului de agricultura…

Citește mai departe
Metodele de extractie a hidrocarburilor neconventionale pe teritoriul Romaniei vor fi reglementate prin lege

Metodele de extractie a hidrocarburilor neconventionale pe teritoriul Romaniei vor fi reglementate prin lege

Primul proiect de lege care reglementeaza metodele de extractie a hidrocarburilor neconventionale pe teritoriul Romaniei a fost inregistrat la Senatul Romaniei, prima camera sesizata, sub nr. B358/2014, la inceputul lunii iulie si urmeaza a fi dezbatut de catre acesta in procedura de urgenta. Proiectul “isi propune sa suplineasca vidul legislativ existent in prezent in materia hidrocarburilor neconventionale, devenit…

Citește mai departe
CE lanseaz? un infringement împotriva României pentru c? nu î?i protejeaz? cet??enii de poluare

Cum a scazut poluarea aerului din Bucuresti: raportarile oficiale se fac pe baza unor date incomplete

Un raport oficial care sustine ca din 2008 pana in 2013 calitatea aerului din Bucuresti s-ar fi imbunatatit considerabil este pus sub semnul intrebarii de felul cum au fost colectate datele privind poluarea aerului. Astfel, desi raportul Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului sustine ca poluarea cu praf in Bucuresti a scazut cu pana la 35%,…

Citește mai departe
Korodi: Transferurile internationale de deseuri ar putea fi urmarite online intr-o retea regionala

Atunci cand vorbim de deseuri, ”este vorba despre bani, sanatate publica si inteligenta politica”

Atunci cand vorbim de deseuri, ”este vorba despre bani, sanatate publica si inteligenta politica”, ne spune expertul Ilie Brie, consultant de specialitate al Comunitatii Urbane Aries, cel care a condus dezbaterea publica desfasurata la Primaria Turda joi, 20 februarie 2014, de la ora 10.00. O dezbatere publica foarte importanta pentru cetatenii turdeni, dar si pentru…

Citește mai departe

Termocentrala Turceni: Autorizatia de mediu, prelungita pana in 2024

Activitatea in cadrul Termocentralei de la Turceni este asigurata pentru urmatorii 10 ani. Agentia Pentru Protectia Mediului (APM) Gorj a emis zilele acestea o noua autorizatie de mediu care va fi valabila in urmatorul deceniu sau pana la noi modificari legislative de mediu privind functionarea termocentralelor. Organele emitente au considerat ca unitatea se conformeaza normelor…

Citește mai departe
În 2013, or?denii au colectat de dou? ori mai multe de?euri reciclabile fa?? de anul precedent

In 2013, oradenii au colectat de doua ori mai multe deseuri reciclabile fata de anul precedent

Oradenii dau semne ca incep sa inteleaga regulile colectarii selective a deseurilor si cat de important este sa le arunce corect, pe cele menajere separat de cele revalorificabile. Conform bilantului operatorului licentiat de salubritate, RER Ecologic Service, reciclabilele au reprezentat aproape o zecime din volumul total al deseurilor aruncate de oradeni. O veste buna, intrucat…

Citește mai departe
Trei proiecte legislative care modifica legea minelor. Rosia Montana si gazele de sist, in pericol

Sondaj. Exploatarea zacamintelor, acceptata de romani, dar numai cu protectia mediului

Aproximativ doua treimi dintre romani sunt de acord cu explorarea si exploatarea resurselor naturale, dar numai cu respectarea conditiilor de mediu, releva un sondaj de opinie realizat de Inscop Research. Rugati sa isi exprime acordul sau dezacordul fata de explorarea resurselor naturale ale Romaniei, 65,2% din totalul celor investigati se pronunta in favoarea explorarii resurselor…

Citește mai departe
Kronospan deține tehnologie de protecție a mediului de ultimă oră în fabrica de la Sebeș

Un deputat critica poluarea produsa de Kronospan si lipsa de reactie a autoritatilor de Mediu

Deputatul conservator Ion Dinita a dat publicitatii o noua declaratie politica in care ataca dur poluarea pe care o provoaca Kronospan si lipsa de reactie a autoritatilor de Mediu. „Desi ne-am pus speranta ca marii investitori vor putea realiza locurile de munca mult asteptate pentru dezvoltarea zonei, judetul Brasov parca este blestemat din acest punct…

Citește mai departe

Ecologizarea iazurilor de steril si a fostelor perimetre miniere trebuia finalizata pana in 2014. Romania risca declansarea procedurii de infringement.

Neecologizarea iazurilor de steril si a fostelor perimetre miniere ar putea avea repercursiuni grave nu numai asupra mediului, ci si asupra bugetului public! Prin tratatul de aderare la UE, Romania s-a angajat sa rezolve aceasta problema pana in 2014, ceea ce e imposibil. Documentele ministeriale scriu negru pe alb ca: „iazurile de decantare neecologizate pot…

Citește mai departe

Infrigment impotriva Romaniei, pentru neaplicarea normelor UE in eficienta energetica a cladirilor

Comisia Europeana a declansat joi o procedura de infringement impotriva Romaniei si a Cehiei pentru nerespectarea unei directive privind normele europene de eficienta energetica a cladirilor Comisia Europeana cere Romaniei si Republicii Cehe sa ii notifice toate masurile de transpunere a Directivei, care trebuia sa fie transpusa in legislatia nationala pana la 9 iulie 2012….

Citește mai departe

Productia de energie verde, complet derutata

Deputatii din Comisia de Industrii au decis sa amane, pentru toamna, avizarea legii de aprobare a ordonantei de urgenta privind amanarea acordarii unei parti importante a certificatelor verzi care li se cuvin producatorilor de energie curata. Astfel, productia de energie verde (eoliana, solara, hidro, biomasa) a fost aruncata in haos. Deputatii au refuzat sa faca…

Citește mai departe
Baia Mare: Primarii din jude? au dat aviz favorabil proiectului depozitului ecologic

Primariile, cautate la gunoi de Garda de Mediu

Termenul limita de inchidere a rampelor de gunoi a expirat pe 16 iulie Saptamina trecuta, comisarii Garzii de Mediu i-au sanctionat pe reprezentantii primariilor din judet pentru nefinalizarea inchiderii platformelor de depozitare a deseurilor sau nefinalizarea sistematizarii acestora, potrivit reglementarilor europene. „Pentru neconformitatile constatate au fost aplicate cinci sanctiuni contraventionale, patru avertismente comunelor Cotesti, Cirligele,…

Citește mai departe

Nemtenii vor arunca gunoaiele la Girov

Ieri a fost pus la dispozitia constructorilor terenul pe care se va construi depozitul de deseuri * lucrarile vor fi finantate din fonduri europene Lucrarile de constructie la depozitul de deseuri nepericuloase de la Girov sunt pe punctul de a incepe. Ieri, in prezenta presedintelui Consiliului Judetean, Culita Tarata si a reprezentantilor firmelor de constructie…

Citește mai departe
Energie din de?euri la Complexul Energetic Hunedoara

Proiectul „Sistem de management integrat al deseurilor”: Demareaza cea mai mare investitie de mediu din Neamt

Ieri a fost pus la dispozitia constructorilor terenul pe care se va construi depozitul judetean de deseuri de la Girov Lucrarile de constructie la depozitul de deseuri nepericuloase de la Girov sunt pe punctul de a incepe. Ieri, in prezenta presedintelului Consiliului Judetean Neamt – Culita Tarata si a reprezentantilor firmelor de constructie, Victor Mihalachi…

Citește mai departe

Sibiul va epura mai bine apele uzate

Contractul pentru extinderea statiei de epurare de la Sibiu a fost semnat ieri, la Primaria Sibiu, iar lucrarea in valoare de aproape 9 milioane de euro presupune imbunatatirea performantelor statiei de la Sibiu, in asa fel incat sa fie in concordanta cu normele europene. In plus, daca acum statia de epurare deserveste localitatile Sibiu, Cisnadie…

Citește mai departe

Hai sa dam mana cu mana toti agrarii din comuna

Anul 2012 este, printre altele, Anul International al Cooperativelor. Asta a stabilit ONU toamna trecuta, promovand aceste forme asociative drept un model de business capabil sa reduca saracia, sa genereze joburi si sa faciliteze integrarea sociala, sa echilibreze nevoia de profit cu satisfacerea nevoilor si intereselor membrilor sai si ale comunitatilor din care acestia fac…

Citește mai departe