Termocentrala Turceni: Autorizatia de mediu, prelungita pana in 2024

Termocentrala Turceni: Autorizatia de mediu, prelungita pana in 2024
Termocentrala Turceni: Autorizatia de mediu, prelungita pana in 2024

Activitatea in cadrul Termocentralei de la Turceni este asigurata pentru urmatorii 10 ani. Agentia Pentru Protectia Mediului (APM) Gorj a emis zilele acestea o noua autorizatie de mediu care va fi valabila in urmatorul deceniu sau pana la noi modificari legislative de mediu privind functionarea termocentralelor. Organele emitente au considerat ca unitatea se conformeaza normelor europene in vigoare in ceea ce priveste emisiile.

Autorizatia de mediu emisa in trecut de APM Craiova pentru Termocentrala Turceni a expirat inca de la sfarsitul anului 2012. In cadrul unitatii a fost necesara aplicarea unei noi tehnologii pentru evacuarea deseurilor de zgura si cenusa in stare lichida, dar si a emisiilor de poluanti in atmosfera. Conducerea termocentralei a solicitat inca de pe atunci reinnoirea autorizatiei de mediu, iar pana acum organele emitente au facut verificari pentru a vedea daca este sau nu conforma cu normele europene in domeniu. Decizia de emitere a fost data saptamana aceasta. „Este vorba de autorizatia integrata de la Termocentrala Turceni. Procedura s-a transpus in tot anul 2013, cu analize, cu vizite de amplasament, cu un raport de amplasament depus de operator. Am analizat si am luat decizia de emitere pentru functionarea termocentralei cu grupurile pe care le are in operare si cu depozitul de slam dens care este amenajat si corespunde directivelor europene privind depozitarea deseurilor. Au in continuare valori pe emisii si daca le depasesc, trebuie sa cumpere certificate”,a explicat directorul APM Gorj, Nicolae Giorgi.

Peste 3 ani si Termocentrala Rovinari va avea nevoie de o noua autorizatie de mediu. In 2017 va expira actuala autorizatie de mediu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *