Proiectul “Sistem de management integrat al deseurilor”: Demareaza cea mai mare investitie de mediu din Neamt

Proiectul “Sistem de management integrat al deseurilor”: Demareaza cea mai mare investitie de mediu din Neamt

Ieri a fost pus la dispozitia constructorilor terenul pe care se va construi depozitul judetean de deseuri de la Girov

Lucrarile de constructie la depozitul de deseuri nepericuloase de la Girov sunt pe punctul de a incepe. Ieri, in prezenta presedintelului Consiliului Judetean Neamt – Culita Tarata si a reprezentantilor firmelor de constructie, Victor Mihalachi – administratorul SC Victor Construct SRL si Gheorghe Asmarandei – administratorul SC Asiri International SRL a fost predat amplasamentul pe care va fi construit depozitul. Este vorba de o suprafata de noua hecatare, situata in comuna Girov, tarlaua Ilisesti, pe care se va ridica prima celula care va avea o durata estimata de viata de cinci ani. Depozitul ecologic va fi alcatuit din trei celule, independente in functionare, care se vor esalonat pe masura ce se vor inchide cele active.

Constructia acestuia este o componenta proiectului “Sistem de management integrat al deseurilor in judetul Neamt” al carui beneficiar este Consiliului Judetan Neamt. Lucrarile se vor face cu fonduri europene , proiectul fiind finantat prin Programul Operational Sectorial Mediu. Axa prioritara 2 “Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor contaminate istoric”.

Contractul de lucrari “Construire depozitului judetean de deseuri din Girov si inchiderea celor trei depozite neconforme de la Bicaz, Roman si Targu-Neamt” a fost atribuit prin licitatie deschisa unor fime cu experienta in domeniul contructiilor: SC Victor Construct SRL si SC Asiri International SRL. “Durata de executie este de 15 luni, mai exact pana pe 15 februarie 2014, insa termenul se prelungeste cu inca 12 luni, timp in care se pot verifica si remedia eventualele defectiuni. Totodata este prevazut inchiderea, conform prevederilor legale in vigoare a depozitelor neconforme de deseuri de la Bicaz, Roman si Targu-Neamt. Pamantul care se scoate pentru construirea acestui depozit va fi utilizat pentru inchiderea celorlalte. La Girov nu vor fi accepatate deseuri periculoase”, a declarat Mihaela Popa, manager de proiect Sistemul de management inetegrat la deseurilor in judetul Neamt.

De asemenea, ca parte a depozitului se vor construi si instalatiile auxiliare ale acestuia: cantarul, cladirea adminsitrativa, garajul si atelierul mecanic, statia de spalare a vehiculelelor, statia de clorinare, statia de epurarea a apelor uzate manajere si statia de tratare a levigatului. ” In secolul XXI este nevoie ca si Romania si implicit judetul Neamt sa se alinieze la normele europene si sa poata manageria corect gunoiul, apa si tot ceee ce este legat de infrastructura judetului Neamt. Proiectul are o valoare deosebita si nu e de ici de colo sa avem in judet o asemenea investitie. Dorinta mea este ca cei ce construiesc acest depozit sa se alinieze la cerintele si exigentele proiectului”, a declarat Culita Tarata, presedintele Consiliului Judetean Neamt.

SC Victor Construct SRL – constructii durabile

Pentru reprezentantii firmei SC Victor Construct SRL implicarea in acest proiect reprezinta un prilej pentru a-si reconfirma profesionalismul si seriozitatea. ” Sunt onorat sa lucrez la acest proiect, mai ales ca avem si un partener din Piatra-Neamt. Noi asa cum am demonstrat in ultimii ani si in judetul Neamt am realizat lucrari de calitate si la termenele stabilite de la bun inceput. Si acum, ca de fiecare data, avem datoria sa respecam proiectul, timpul de executie, calitatea si toate cerintele prevazute. Este intr-adevar un contract important, dar noi vom duce la indeplinire obiectivele si nu vom da nimanui motive sa ne reproseze ceva. De altfel, in perioada imediat urmatoare se vor vedea primele rezultate, deoarece pana la sfarsitul anului vom turna deja betonul”, a declarat Victor Mihalachi, administrarorul Sc Victor Construct SRL.

Compania desfasoara in multe judete din tara o gama larga lucrari de constructii civile si industriale si intotdeauna a reusit sa ofere solutii complete, prin predarea la cheie a lucrarilor.

O firma cu experienta si un portofoliu impresionant

SC Victor Construct SRL are sediul in Botosani, dar si-a cladit renumele de-a lungul celor 14 ani de activitate, datorita seriozitatii, implicarii si profesionalismului de care au dat dovada reprezentantii societatii, in cadrul lucrarilor desfasurate in aproape toata tara. De altfel, cel care a pus bazele companiei, Victor Mihalachi se considera nemten ca datorita implicarii in constructiile realizate in zona aceasta. ” Sunt aprope nemtean dat fiind faptul ca am avut si inca mai avem multe lucrari aici. Am deschis o filiala, avem birouri si am creat foarte multe locuri de munca peentru locuitorii judeteului Neamt”, a adaugat acesta.

Firma s-a remarcat de mult timp in judetul Neamt datorita unor lucrari importante de constructie, dar si prin amenajari. Portofoliul societatii cuprinde, printre altele: blocurile ANL de la Tarcau si Girov (proiecte finalizate), statii Lukoil la Dumbrava-Rosie si Targu-Neamt, reabilitarea si modernizarea Maternitatii din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Piatra-Neamt, constructia Centrul Social “Pietricica” (proiect finalizat), construirea Palatului de Justitie (proiect in derulare). Portofoliul firmei mai cuprinde o serie de lucrari realizate in Botosani, Suceava, Iasi, Sibiu, Harghita si Giurgiu. “Un poriect complex si foarta frumos l-a constituit reabilitarea maternitatii din cadrul Spitalului Judetean Neamt. Este o lucrare deosebita cu care ne mandrim si sunt convins ca multa lume va fi impresionata de ceea ce am realizat. De altfel, in luan decembrie spatsiul va fi reinaugurat”, a declarat managerul fiemie Victor Construct.

In executia lucrarilor, reprezentantii firmei au grija sa urmeze indeaproabe o serie de obiective, care in timp au devenit embelma o companiei: lucru bine facut, daruire, consacrare, devotament si sacrificiu. “Pastram entuziasmul cu care am pornit si mergem inainte cu acelasi avant si cu aceeasi hotarare. De accea, ceea ce facem este pe masura talentului si profesionalismului echipei noastre. Baza materiala de care dispunem faciliteaza terminarea lucrarilor intr-un timp scurt, parcul nostru tehnologic fiind pe masura exigentelor pietei. Producem beton chiar si in perioada rece, dispunem de tot echipamentul necesar pentru a finaliza fara probleme lucrari si proiecte mari. Tocmai de aceea sunt convins ca vom duce la bun sfarsit, fara probleme si acest proiect”, a conchis Victor Mihalachi.

In perioada 2012-2017 vor exista in paralel doua depozite conforme, respectiv depozitul existent de la Piatra-Neamt care deserveste doar municipiul si noul depozit de la Girov care pana in 2017 va deservi tot judetul mai putin municipiul Piatra-Neamt. Dupa 2017 va functiona un singur depozit care va deservi judetul Neamt.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente