PE adoptă o rezoluţie care cere UE să combată “pirateria biologică”
Directia Silvica vinde plante medicinale peste hotare

Directia Silvica Arges este una dintre institutiile din Arges care a reusit sa faca profit pe vremuri de criza. Fie ca face bani din inchirierea cabanelor proprii, fie din partidele de vanatoare organizate la noi in judet, din vanzarea de pastrav, fructe de padure sau chiar din plantele medicinale, institutia nu o duce deloc rau. Plantele medicinale, spre exemplu, s-au vandut la export, iar productia a fost una considerabila.
150 de tone de plante medicinale

Anul acesta, Directia Silvica Arges a cules nu mai putin de 150 de tone de plante medicinale, soc, musetel, anghinare, catina, papadie, coada calului, frunze de dud si multe altele au fost recoltate din zonele care tin de Romsilva. „Spre exemplu, anul acesta socul s-a vandut cu 1,5 lei pe kilogram si, in general, le vindem in cantitati mari, tocmai de aceea sunt cumparate mai mult de firme din strainatate”, spune Ion Dobrinoiu, directorul Directiei Silvice Arges.

Profit de 200.000 de lei

Anul acesta, Directia Silvica Arges a avut un profit de 200.000 de lei, iar cifra de afaceri a fost de 4 milioane de lei. Banii au venit si din partidele de vanatoare, vanzarea de peste sau silvoturism, directia punand la dispozitie cabanele de la Mozacu, Bahna Rusului, Poienile Valsanului si Valea Iasului, toate cu dotari excelente. „Profitul este trimis catre Regia Nationala a Padurilor, iar de acolo este investit, dupa ce se retin impozitele, banii fiind folositi in special pentru actiunile de regenerare si dezvoltare a fondului forestier”, explica Ion Dobrinoiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here