Cu Digital Safari, copiii construiesc Bio Parcul viitorului

Cu Digital Safari, copiii construiesc Bio Parcul viitorului
Cu Digital Safari, copiii construiesc Bio Parcul viitorului

Un Bio Parc este un parc inovator si modern, unde poti vedea animalele intr-un mediu foarte apropiat de cel natural. Fata de o gradina zoologica traditionala, Bio Parcul te aduce mai aproape de natura si te ajuta sa intelegi mai bine diversitatea speciilor si ecosistemele in care acestea traiesc in salbaticie. Pentru a-i invata pe copii care sunt avantajele acestui parc, UPC Romania lanseaza concursul Digital Safari si ii provoaca sa creeze parcul viitorului. Obiectivul principal al concursului este de a promova respectul pentru natura si animale si de a-i face pe copii constienti de importanta protejarii mediului.

Concursul se adreseaza copiilor cu varste de pana la 16 ani si se desfasoara in perioada 27 noiembrie – 25 decembrie 2013. Cele mai ingenioase 3 idei vor fi rasplatite prin premii atractive. Marele premiu va consta intr-o excursie de doua zile la Gradina Zoologica din Praga, pentru castigator si familia sa, si in plus, UPC ofera o tableta si o bicicleta pentru acele proiecte care vor impresiona juriul.

Mecanismul de inscriere este foarte simplu si presupune crearea unui cont pe platforma www.upcdigitalnature.ro, inscrierea proiectului si trimiterea lui pana la data de 25 decembrie 2013. Aplicatia presupune realizarea unui desen sau postarea unei imagini care sa explice felul in care aplicantul vede structurat parcul viitorului si o descriere care sa detalieze imaginea. Cei mici vor gasi pe platforma Digital Nature mai multe indicatii cu privire la ce inseamna un Bio Parc si aspectele de care trebuie sa tina cont pentru ca proiectul lor sa fie cel castigator.

„Proiectul Digital Zoo, integrat recent in platforma UPC Digital Nature a promovat inca de la inceput respectul fata de natura si animale, devenind o reala sursa de inspiratie pentru copii. Pentru ei am gandit o noua provocare, un concurs care sa-i stimuleze sa gaseasca solutii cat mai creative pentru a proteja natura si sa-i educe cu privire la nevoile animalelor. Cei mici sunt un izvor de creativitate si vrem sa-i incurajam sa-si valorifice talentul pentru a da nastere unui parc al viitorului.”, declara Ariana Badin, Director Marketing, Comunicare si PR UPC Romania.

Initiata de UPC, platforma Digital Nature este o invitatie de calatorie in natura si, in acelasi timp, o reala sursa de inspiratie atat pentru copii cat si pentru parinti. Structurata in 3 sectiuni – Digital Zoo, Locuri de vazut si Ghidul Parintilor – platforma e locul in care vizitatorii exploreaza, se documenteaza si invata lucruri noi despre tot ceea ce ii inconjoara, intr-un mod creativ.

„Copiii sunt curiosi din fire si dornici sa descopere lucruri noi, asa ca au nevoie de cat mai multe ocazii prin care sa combine educatia cu joaca. Acelasi lucru il urmarim si noi prin proiectele desfasurate la Zoo Baneasa si tocmai din acest motiv ne bucuram sa sustinem proiectul Digital Zoo si concursul Digital Safari”,afirma Anca Oprea, director Gradina Zoologica Bucuresti.
Gradina Zoologica Baneasa urmeaza sa treaca printr-un proces de schimbare in vederea alinierii sale la normele europene si se estimeaza ca pana in 2020 se va transforma intr-un Bio Parc. Acesta va reda aproximativ toate ecosistemele pamantului, cu fauna si flora specifice.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente