Bauturile energizante contin cel putin trei E-uri

Bauturile energizante contin cel putin trei E-uri
Bauturile energizante contin cel putin trei E-uri

37,5 la suta dintre produse contin un numar de sase aditivi alimentari

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat in perioada iulie-august 2013 un studiu pe etichetele bauturilor racoritoare tip energizant ce se regasesc pe piata din Romania. Pe parcursul cercetarii au fost analizate opt de tipuri de produse, achizitionate in mod aleatoriu si anonim de catre reprezentatii organizatiei din supermarketurile de pe teritoriul tarii. Aceste produse sunt numite de catre autoritatile romane drept “sigure pentru consum”. Rezultatele au scos la iveala faptul ca din punct de vedere al numarului de E-uri, din cele opt de tipuri de produse analizate, 25 la suta aveau in continut un numar de trei E-uri, in vreme ce 37,5 la suta aveau un continut de sase E-uri. Numarul de aditivi alimentari din bauturile energizante analizate variaza intre trei si opt.

Zahar si indulcitori din belsug

„Din punct de vedere al zaharului si indulcitorilor, din studiul realizat a reiesit faptul ca 37,5 la suta au zahar, 25 la suta contin indulcitori, iar 25 la suta au atat zahar cat si indulcitori. Unul din produsele analizate avea in continut zaharoza (substanta din clasa zaharurilor, formata din combinarea unei molecule de glucoza cu o molecula de fructoza, cu gust dulce, solubila in apa si cu mare valoare nutritiva – n.r.)”, se mai arata in comunicatul de presa al A.N.P.C.P.P.S. Romania.

Studiul face parte dintr-un proiect de monitorizare a produselor si serviciilor comercializate pe piata romaneasca, derulat de A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons in cadrul consortiului I.C.R.T. – International Consumer Research&Testing pentru produse si servicii la standarde europene. Informatii detaliate despre aceasta cercetare puteti afla pe pagina de internet www.protectia-consumatorilor.ro.

Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania este o asociatie de consumatori neguvernamentala, reprezentativa, de drept privat, fara scop lucrativ, cu patrimoniu distinct si indivizibil, independenta, intemeiata pe principii democratice, ce apara drepturile consumatorilor.

Cum te energizezi natural

Respectarea catorva reguli simple te poate ajuta sa reduci din senzatia de oboseala pe care o resimti. Astfel, mananca din ce in ce mai putine alimente procesate, zahar si indulcitori artificiali. Diminueaza in timp cantitatea zilnica de alcool si cofeina. Nu sari peste micul dejun si obisnuieste-te sa iei doar o cina frugala. Ia suplimente nutritive doar dupa ce ai intrebat doctorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *