Valoarea alimentara si terapeutica a ROSIILOR

Valoarea alimentara si terapeutica a rosiilor este data de continutul bogat in vitamine, glucide, acizi organici, saruri minerale si elemente energetice. Rosiile contin in proportie de 94% apa, fiind bogate in licopen, zaharuri solubile (glucoza, fructoza, zaharoza), acizi organici (malic, pectic, citric), vitaminele A, B, C, E, K, PP si saruri minerale (potasiu, fier, fosfor,…

Citește mai departe

Produsele naturale, precum bananele, contin in mod natural E-uri

Toate mancarurile sunt facute din substante chimice, indiferent ca apar din natura sau sunt facute in laborator, scrie Business Insider. Profesorul australian de chimie James Kennedy vrea sa combata mitul conform caruia E-urile sunt daunatoare. El a creat etichete cu ingrediente pentru produsele naturale, precum bananele. “Fiind profesor de chimie, vreau sa inlatur teama pe…

Citește mai departe

Bauturile energizante contin cel putin trei E-uri

37,5 la suta dintre produse contin un numar de sase aditivi alimentari Asociatia Nationala pentru Protectia Consumatorilor si Promovarea Programelor si Strategiilor din Romania – A.N.P.C.P.P.S. Romania – InfoCons a realizat in perioada iulie-august 2013 un studiu pe etichetele bauturilor racoritoare tip energizant ce se regasesc pe piata din Romania. Pe parcursul cercetarii au fost…

Citește mai departe

Abuzul de zahar duce la marirea numarului unor boli cronice: diabet, obezitate, boli cardiovasculare si cancer

Profesorul Didier Raoult, specialist in boli infectioase tropicale emergente la Facultatea de Medicina din Marsilia, pune in discutie in Le Point consumul exagerat de zahar si produse zaharoase. In lume s-a lansat recent o avertizare pentru a incerca reducerea cresterii permanente a consumului de zahar, care are efecte nefaste asupra sanatatii si duce la marirea…

Citește mai departe

Ce indulcitori sunt de preferat

Gustul dulce al alimentelor poate fi obtinut cu zaharuri naturale, natural-industriale sau folosind produse artificiale. Cea mai sanatoasa optiune este, fireste, cea naturala. Unii indulcitori de sinteza, precum zaharina si ciclamatii, sunt foarte contestati de specialistii in domeniu. Inlocuitorii artificiali ai zaharului pot fi fara calorii, categorie din care fac parte aspartamul (E 951), acesulfamul-K,…

Citește mai departe

Ce se ascunde in mancarea „light”. Cum sa citim etichetele produselor

Un iaurt ajunge sa aiba acelasi continut caloric ca o inghetata si asta din cauza zaharului aflat in compozitie „Light” nu echivaleaza neaparat cu mai putine calorii, avertizeaza specialistii in nutritie. Dr. Mihaela Bilic spune ca cele doua categorii de substante nutritive care vizeaza termenul de „light” sunt glucidele, adica zaharul, si lipidele, adica grasimea….

Citește mai departe
Beneficiile consumului de hri?c?

Hrisca, eficienta in caz de degeraturi

Hrisca are in compozitie numeroase substante nutritive, printre care proteine, zaharoza si dextroza, vitamina P, saruri minerale (calciu, magneziu, potasiu), aminoacizi si rutina, o substanta foarte valoroasa pentru sanatatea vaselor capilare. „Rutina intareste si tonifica peretii celor mai mici vase de sange, fiind utila in caz de degeraturi sau de fragilitate a capilarelor. De asemenea,…

Citește mai departe

De ce contin sucurile si zahar, si indulcitori?

Este indubitabil faptul ca stilul de viata al consumatorului modern a suferit ample modificari in ultimii 20 de ani. Dat fiind interesul tot mai crescut al consumatorilor catre alimente cu continut redus sau fara calorii (low-calory sau calory-free), tot mai multi producatori de alimente si-au indreptat atentia asupra modificarii tehnologiilor de preparare sau a ingredientelor…

Citește mai departe

Ceai din zahar

Bautura solubila cu extract de ceai, cu aroma de zmeura, imbogatita cu vitamina C, Ekoland Celmar este un produs obtinut din glucide cu index glicemic foarte ridicat (zaharoza, glucoza), extracte de ceai negru si o serie de aditivi alimentari. Profilul nutritional al produsului este foarte dezechilibrat, cu o incarcatura glicemica extrem de ridicata, ce afecteaza…

Citește mai departe