Produsele naturale, precum bananele, contin in mod natural E-uri

Produsele naturale, precum bananele, contin in mod natural E-uri
Produsele naturale, precum bananele, contin in mod natural E-uri

Toate mancarurile sunt facute din substante chimice, indiferent ca apar din natura sau sunt facute in laborator, scrie Business Insider.

Profesorul australian de chimie James Kennedy vrea sa combata mitul conform caruia E-urile sunt daunatoare. El a creat etichete cu ingrediente pentru produsele naturale, precum bananele.

“Fiind profesor de chimie, vreau sa inlatur teama pe care o au multi oameni fata de chimicale si sa demonstrez ca natura creeaza compusi chimici, mecanisme si structuri mult mai complicate si imprevizibile decat orice este produs in laborator”, a

Apa (75%),

Indulcitori(12%) (glucoza – 48%, fructoza- 40% , zaharoza – 2%, maltoza –

Fibre (3%) (E460, E461, E462, E464, E466, E467),

Aminoacizi (acid glutamic – 19%, acid aspartic – 16%, histidina -11%, leucina – 7% , lisina- 5%, fenilalanina – 4%, arginina -4%, valina – 4%, alanina – 4%, serina – 4%, glicina – 3%, teronina – 3%, isoleucina -3%, prolina- 3%, triptofan – 1%, cistina – 1%, tirosina -1%, metonina – 1%),

Acizi Grasi(acid palmitic -30%, omega 6- acid linoleic – 14%, omega 3 – acid linoleic – 8%, acid oleic – 7%, acid palmitoleic- 3%, acid steraic – 2%, acid lauric – 1%, acid miristic – 1%, acid capric –

Coloranti (galben-portocaliu – E101 riboflavina, galben-maroniu- E160a),

Arome (hexanoat etilic, butanoat etilic, acetat pentil), E1510, agent natural de maturatie (gaz etan).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *