Masinile electrice sunt prea scumpe pentru buzunarele consumatorilor americani

  Masinile electrice sunt prea scumpe pentru buzunarele consumatorilor americani
  Masinile electrice sunt prea scumpe pentru buzunarele consumatorilor americani

  Toate eforturile producatorilor de masini electrice dau, in sfarsit, roade. Din pacate, exista o problema care a ramas inca nerezolvata: PRETUL.

  Masinile electrice sunt prea scumpe, in ciuda potentialului de economisire a carburantului. Aceasta este concluzia la care a ajuns Navigant Research, o firma de consultanta din Colorado, dupa intervievarea a 1.100 subiecti.

  Expertii au vrut sa afle care este parerea consumatorilor despre preturile masinilor noi, electrice sau nu. Compania a descoperit ca 71% dintre consumatori vor ca urmatoarea lor masina sa coste sub 25.000 dolari, in timp ce 41% vizeaza un buget de cel mult 20.000 dolari.

  67% dintre consumatori au o parere buna despre hibrizi, in timp ce 61% sunt entuziasmati de cele electrice. Din nefericire, americanii nu isi permit sa-si cumpere un asemenea automobil „eco”, din cauza preturilor prea ridicate.

  Bateriile, care insumeaza peste 50% din costul unei masini electrice, se vor ieftini pana in 2020. In cazul masinilor electrice, vanzarile globale vor creste cu 31,5% in urmatorii sase ani.

  Regiunea Asia Pacific si America de Nord vor fi cele mai bune piete pentru hibrizi – Japonia si SUA vor fi cele mai mari piete individuale: In 2020, vanzarile de HEV-uri vor ajunge la 1,1 milioane unitati, respectiv un milion unitati.

  America de Nord este singura piata unde vanzarile de masini electrice vor creste semnificativ; Europa de Vest, Asia Pacific si America Latina vor avea prioritati impartite.

  Asia Pacific va fi cea mai mare piata pentru PEV-uri (plug-in electric vehicles), cu 1,6 milioane PHEV-uri si baterii vandute in 2020.

  Lasă un răspuns

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *