Protest de amploare la Sebes impotriva poluarii. Peste 1500 de persoane au marsaluit prin tot orasul

Protest de amploare la Sebes impotriva poluarii. Peste 1500 de persoane au marsaluit prin tot orasul
Protest de amploare la Sebes impotriva poluarii. Peste 1500 de persoane au marsaluit prin tot orasul

Cel mai mare mars de protest organizat vreodata in judetul Alba s-a desfasurat duminica in municipiul Sebes.

Peste 1500 de localnici din Sebes si Alba Iulia au participat, incepand cu ora 14.00, la marsul de protest „Opriti poluarea in Sebes!“, organizat de Grupul de Initiativa Civica.

„Inarmati” cu banere si pancarte cu mesaje precum “Kronospane nu uita, Sebesul nu te mai vrea!” si scandand sloganuri ca “Solidaritate!”, “Daca va pasa iesiti din casa!” “Uniti, salvam toata Romania!”protestarii au pornit marsul din fata Primariei Sebes si, dupa ce au parcurs tot centrul orasului s-au adunat in fata fabricii Kronospan.

Pasnic si civilizat! Asa poate fi descris evenimentul, care pentru buna desfasurare s-a bucurat de sprijinul Jandarmeriei

Din partea organizatorilor mitingului au luat cuvantul Any Stefan, presedintele ONG-ului Prima Natura din Sebes dar si Mircea Matei si Ioan Caldare, doi vechi luptatori impotriva poluarii din Sebes.

Singura oficialitate prezenta la eveniment a fost consilierul local al municipiului Sebes din partea PDL, Dorin Nistor.

Reprezentantii Grupului de Initiativa Civica Sebes au anuntat ca au contestat in instanta autorizatia de mediu pentru fabriica de formaldehida cu o capacitate de 60000 de tone de formaldehida pe an, eliberat de institutie in datat de 2 decembrie 2014.

Potrivit organizatorilor, campania „Opriti poluarea in Sebes!“ nu este impotriva investitorilor. Actiunea a fost initiata de catre locuitorii orasului organizati in Grupul de Initiativa Civica Sebes, grup infiintat ca urmare a deciziilor favorabile din partea APM pentru S.C. Kronospan S.A. de a deschide o noua instalatie de formaldehida cu o capacitate de 60.000T/an.

Acestia solicita autoritatilor sa ia masuri urgente in vederea stoparii poluarii orasului Sebes si sa interzica continuarea activitatii principalului poluator S.C Kronospan S.A. atata timp cat, din cate sustin protestatarii, firma nu ar respecta cu strictete normele europene de protectia mediului.

Grupul de Initiativa Civica Sebes a anuntat de asemenea ca astfel de proteste vor fi organizate in viitor, in fiecare duminica, pana ce autoritatile vor oferi raspunsuri solicitarilor lor.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente