Liber la vanat in parcurile nationale?

0
315

Vanatoarea ar putea fi permisa in perimetrul parcurilor nationale si pe teritoriul Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii daca proiectul de lege adoptat de Camera Deputatilor, care modifica legea vanatorii, va fi semnat de presedintele tarii.

Astfel, daca pana in prezent normele legale permiteau vanatoarea numai in parcurile naturale, proiectul legislativ va permite vanatoarea chiar si in parcurile nationale, cunoscute si sub numele de rezervatii.
Conform legii vechi, vanatoarea sau doar accesul cu arma pe teritoriul parcurilor nationale se pedepseste cu inchisoare de pana la cinci ani. Dupa noul decret, va fi perfect legal.

Imediat, 40 de orga-ni-zatii neguvernamentale de mediu i-au trimis o petitie presedintelui Traian Basescu, prin care ii cer acestuia sa nu promulge legea in forma aprobata de deputati.

Reprezentantii socie-tatii civile acuza parlamentarii de adoptarea unui proiect de act normativ „plin de greseli de ordin tehnic si stiintific, cu o terminologie ambigua si prevederi in contradictie cu alte acte normative in vigoare”. De aseme-nea, ONG-urile atrag aten-tia si asupra faptului ca aceasta lege a fost aprobata fara o dezbatere publica prealabila

Sursa: Adevarul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.