Liberalii ecologisti, amendati cu milioane de verzisori

  0
  346

  Astfel, fiecare din cei 14 care au sustinut ideea unui parc verde va fi nevoit sa plateasca 1,2 milioane euro plus ceva „maruntis”. In vremea asta, cei care au votat aiurea, raspunzand unor interese meschine, pot sta linistiti si cu buzunarele la fel de pline.

  1.267.857 euro. Atat va plati un bucurestean pentru un ridicat de mana. Ghinionistul nu a pierdut la table un supermeci cu Gigi Becali, ci face parte din grupul celor 14 consilieri municipali liberali care au votat de la bun inceput impotriva distrugerii Parcului Bordei. Culmea e ca cei 14 n-au plecat la lupta de dragul apararii pretioaselor spatii verzi din Bucuresti. In aceasta „afacere”, consilierii municipali au facut gimnastica politica, fiind tot timpul o masa de manevra, dupa interesele sefilor de partid.

  Inca de la inceput, liberalii s-au opus proiectelor omului de afaceri Costel Constanda, pe cele 3,3 hectare de spatiu verde, si, tot de la inceput, democratii le-au sustinut. Singurii care au oscilat, intr-un mod devenit interesant pentru procurori, sunt cei de la PSD si colegii lor de la PLD: la primul vot (nominal) pentru. aprobarea planului urbanistic zonal, social-democratii au votat alaturi de democrati, iar PLD alaturi de liberali. Ulterior, in timpul procesului intentat consilierilor de omul de afaceri Costel Constanda, liberalii get-beget au ramas „contra”, in timp cei aceia care au trecut intre timp la PLD au votat alaturi de PD. Si PSD a schimbat tactica, votand contra planului urbanistic zonal, alaturi de PNL.

  Asta, spun surse social-democrate, pentru ca liderul PSD Bucuresti ar fi vrut sa discute cu omul de afaceri, dar acesta l-ar fi refuzat. Dupa ce a aparut sentinta judecatoreasca, definitiva si irevocabila, favorabila lui Constanda, consilierii au aflat si cat ii costa jocul ridicarilor de maini: 17,7 milioane euro, impartiti intre cei care s-au opus cererii lui Constanda, adica 17,7 milioane euro impartiti la 14 (un liberal inspirat a lipsit de la primul vot). Astfel, fiecare din cei 14 care au sustinut ideea unui parc verde va fi nevoit sa plateasca 1,2 milioane euro plus ceva „maruntis”. In vremea asta, cei care au votat aiurea, raspunzand unor interese meschine, pot sta linistiti si cu buzunarele la fel de pline.

  Sursa: Gandul

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.