Localnicii unei comune covasnene, speriati dupa ce un urs a coborat intr-o gospodarie

0
395

Primarul comunei covasnene Bodoc, Fodor Istvan, a declarat, vineri, ca localnicii sunt speriati dupa ce un urs a coborat in localitate si a intrat intr-o gospodarie, distrugand cativa stupi, in conditiile in care pana acum animalele nu se apropiau de gospodarii pentru hrana.

Primarul comunei Bodoc, Fodor Istvan, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, ca si pana acum ursii coborau din padure pentru a-si cauta hrana, insa ajungeau doar pana la hotarul localitatii, insa acum intra inclusiv in centrul comunei.

Ediul sef a spus ca intr-o noapte un urs a intrat in gospodaria unui localnic, situata in centrul comunei Bodoc, unde a distrus mai multi stupi.

Potrivit lui Fodor, oamenii sunt disperati fiindca, in afara faptului ca animalele salbatice le distrug in fiecare an livezile, culturile si ucid animalele domestice, acum pun in pericol si viata oamenilor.

Fodor a sesizat despre acest caz APM Covasna si Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi, dar specialistii nu au putut sa ofere o solutie deoarece ursul este protejat.

Potrivit lui Fodor Istvan, in primavara acestui an lupii au ucis circa 20-30 de animale domestice, la hotarul comunei, dar si mistretii au coborat foarte des si au distrus culturile localnicilor.

Primarii din judetul Covasna au facut in ultimii ani mai multe demersuri la institutiile si organele competente din cauza animalelor salbatice, care coboara din paduri si le distrug culturile, si au solicitat urgentarea acordarii de despagubiri celor pagubiti.

Sursa: Gandul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.