Locul animalelor salbatice nu este in circuri

0
634

Custi care sunt prea mici, ani de zile traiti in camioane, antrenamente dureroase- aceasta este viata felinelor mari in circuri. Lei, tigri, leoparzi, jaguari, pume si gheparzi traiesc o viata mizerabila in spatele gratiilor. Pentru o oferi spectacole in fata publicului, aceste animale majestuoase trebuie sa indure zeci de ore de antrenamente dureroase. Vorbim de abuzuri si cruzime impotriva animalelor. In plus, conditiile de viata sunt departe de cele normale pentru aceste specii. Lei, tigri, jaguari, pume isi petrec viata in custi mici desi au nevoie de spatii extinse. De multe ori, mancarea este insuficienta sau inadecvata. Toate acestea duc la imbolnaviri, iar animalele ajung sa aiba probleme de comportament- pot deveni apatice sau agresive.

Locul animalelor salbatice nu este in circuri, asa ca fundatia pentru protectia animalelor VIER PFOTEN lupta impotriva cruzimii. Desi unele tari europene au reactionat si au interzis prezenta animalelor salbatice in circuri, peste 1000 de circuri continua sa calatoreasca in toata Europa, an de an.

Cei care sunt cu initiativa VIER PFOTEN sunt invitati sa lase un mesaj pe pagina de facebook a fundatiei, la #‎VIERPFOTENgowild‬.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.