Array

Londonezii vor avea autobuze ecologice din 2012

Londonezii vor avea autobuze ecologice din 2012
Londonezii vor avea autobuze ecologice din 2012

Noile autovehicule supraetajate vor lua locul unui model devenit simbol al Londrei, restras acum din circulatie. Celebrele autobuze londoneze cu etaj – double-decker – vor avea un “coleg” nou pe traseu din 2012.

Primarul Londrei, Boris Johnson, a prezentat o macheta la scara reala a noului autobuz care va iesi pe traseu din 2012, anul in care capitala Marii Britanii va gazdui Jocurile Olimpice.Modelul a fost inaugurat la Muzeul Transportului din Londra, iar primarul a fost primul care s-a suit pe platforma deschisa care le va permite pasagerilor sa urce si sa coboare in viteza. Modelul a fost inspirat de celebrul Routemaster, autobuzul rosu care a devenit unul dintre simbolurile Londrei.

“Stand pe platforma din spate a acestui incantator autobuz ma face sa ma simt nostalgic, dar demonstreaza in acelasi timp imbinarea noilor tehnologii cu designul, transformand acest autobuz intr-unul potrivit pentru secolul XXI”, a declarat primarul. Un prototip al autovehiculului va fi gata la finalul anului viitor, iar primele cinci autobuze vor putea transporta pasageri la inceputul lui 2012.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente