Londra 2012: Olimpiada bio

0
300

Alimentele servite participantilor la Jocurile Olimpice de la Londra ar trebui sa fie ecologice, pentru ca oamenii sa fie „stimulati” sa treaca la un stil de viata sanatos.

Soil Association, cel mai mare certificator ecologic din Marea Britanie, militeaza ca organizatorii editiei Londra 2012 a Jocurilor Olimpice si Pa-ralimpice sa se tina de promisiunea facuta la depunerea candidaturii si sa pregateasca cea mai „verde” si mai sanatoasa competitie sportiva, din punct de vedere al alimentatiei. Intr-un amplu raport intitulat „Hra-nirea olimpicilor”, Soil Association face apel la toti cei care vor furniza mancare pentru Jocurile Olimpice si Paralimpice din 2012 sa se asigure ca alimentele servite inainte, in cursul si dupa incheierea competitiei propriu-zisa sunt ecologice, de sezon si obtinute in fermele locale.

EXEMPLU
. „Londra 2012 ofera oportunitatea unica de a marca le-gatura dintre miscare si alimen-tatia sanatoasa, de a schimba hrana ser-vita la toate evenimentele majore si de a arata intregii lumi care sunt be-neficiile produselor organice, de se-zon”, se arata in ra-port. Soil Association considera ca asigurarea unei alimentatii organice, sanatoase, pentru Londra 2012 este o provocare ma–jora, insa realizabila: in perioada de pregatire a Jocurilor ar fi necesara servirea a circa 1,3 milioane de mese, iar in cele peste 60 de zile de compe-titii vor trebui servite 14 milioane de mese, echivalentul a 2% din nu–marul de mese servite intr-un an in scolile britanice. Iar Londra 2012 poate in-spira tinerii sa imbra-tiseze un stil de viata sanatos.

Sursa: Jurnalul National

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.