Londra vrea sa devina paradisul european al vehiculelor electrice.

  0
  372
  Avantajele masinilor electrice
  Londra vrea sa devina paradisul european al vehiculelor electrice.

  In Londra urmeaza sa fie instalate 1.300 de statii de alimentare pentru vehicule electrice pana in 2013. Londonezii care au asemenea autovehicule vor trebui sa plateasca echivalentul a 100 de dolari anual firmei care intretine statiile de alimentare – Source London, scrie BBC.

  In 2009, primarul Londrei anuntase construirea a 25.000 de astfel de statii in Capitala. In 2010 numarul promis a scazut la 7.500, iar in 2011 au ramas numai 1.300. Membrii Partidului Verde din Londra cred ca ambitiile primarului Boris Johnson au fost prea mari de la bun inceput. „Domnul primar nu a explicat niciodada unde va gasi el fonduri pentru proiectul acesta destul de ambitios cu 25.000 de statii de incarcare. De asemenea, el nu poate garanta ca aceste statii vor opera cu energie din surse regenerabile. Asadar, din punct de vedere al protectiei mediului nu prea se rezolva nimic”, spune Darren Johnson de la Partidul Verde din Londra, citat de BBC.

  „Primarul incearca de trei ani sa faca ceva in privinta masinilor electrice in Londra. Aerul va fi mai putin poluat daca s-ar folosi mai multe masini electrice in oras, iar londonezii ar putea sa respire un aer mai bun”, spune Kulveer Ranger, un purtator de cuvant de la biroul primarului Londrei. Momentan, in capitala Marii Britanii exista 2.100 de statii de alimentare pentru masinile electrice. Anglia este cea de-a opta tara din lume cu cele mai mari emisii de CO2, iar autovehiculele din Londra produc 8% din total (44 de milioane de tone de gaze nocive pe an), conform wired.co.uk.

  Primaria Capitalei incearca sa faca ceva pentru a micsora emisiile de CO2: pana la sfarsitul lui 2011, o ruta de autobuze va opera numai cu hidrogen drept combustibil, in loc de benzina. Toate autobuzele destinate traficului public din Londra vor fi hibride. „Vreau sa ne adaptam orasul cat mai repede la tehnologia masinilor electrice si sa facem din Londra un exemplu pentru restul Europei”, spune primarul Capitalei, Boris Johnson.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.