Turcii prinsi la braconaj in Marea Neagra vor fi repatriati

0
368
Turcii prinsi la braconaj in Marea Neagra vor fi repatriati
Turcii prinsi la braconaj in Marea Neagra vor fi repatriati

Aventura vasului turcesc vanat de salupele politiei de frontiera in timp ce bracona in apele teritoriale romanesti, se incheie la Parchetul Constanta.

Cei 14 marinari sunt audiati de ore bune, pentru ca n-au vrut sa opreasca la semnalul politistilor. Au incercat sa fuga sub o ploaie de gloante. 150 de focuri de arma au fost trase de agentii romani, care sunt in fata celui mai grav dosar de braconaj din ultimii zece ani. Turcii, disperati sa scape, si-au incendiat si scufundat nava.
Vasul a fost descoperit de aparatele radar in largul Marii Negre, la 70 de mile de Tuzla. Imediat, a plecat spre el o nava a politiei de frontiera. Capitanul a ignorat somatiile romanilor, asa ca in zona a fost trimis un al doilea vas.
Nici vorba insa ca somatiile verbale sa aiba vreun efect, asa ca politistii de frontiera au schimbat foaia.
Capitanul pescadorului turcesc nu s-a dat prins, chiar daca mitralierele de pe cele doua nave ale politistilor au tras incontinuu.
Marinarii turci i-au sfidat pe politisti, care ii avertizau ca vor trage in pupa navei.
In timpul urmaririi, pescadorul a aruncat in apa plasele si calcanul pescuit in perioada de prohibitie. A fost prins in apele teritoriale bulgaresti, unde romanii pot actiona conform unui protocol incheiat cu vecinii nostri. Turcii au ramas fara combustibil si, dornici sa scape de probele care ii puteau incrimina, si-au incendiat propria nava, care s-a scufundat, la 80 de mile de tarmul bulgaresc.
Marinarii au fost salvati de politistii de frontiera si dusi la audieri. Cum nici unul nu are acte asupra lui, vor fi repatriati pe baza unui document comun de tranzit. Pe numele capitanului si al proprietarului navei vor fi intocmite dosare penale pentru braconaj. Daca vor fi gasiti vinovati, ei ar putea face inchisoare in tara natala.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.