Loteria Mediului, solutia chinezeasca pentru strangerea de fonduri necesare imbunatatirii calitatii aerului si tratarii apelor uzate

Recent s-a propus in China sa se organizeze o loterie pentru strangerea de fonduri necesare imbunatatirii calitatii aerului si tratarii apelor uzate.

Loteria Mediului, solutia chinezeasca pentru strangerea de fonduri necesare imbunatatirii calitatii aerului si tratarii apelor uzate

La prima vedere, masura pare salutara, dar numeroase organizatii non-guvernamentale s-au declarat sceptice cu privire la reusita actiunii si rezervate cu privire la incercarea de a rezolva problema majora a mediului, folosind mijloacele aleatorii ale jocurilor de noroc, potrivit Infoniac.

In favoarea propunerii, pledeaza insistent un membru al Congresului National din provincia Zhejiang, aflata in estul Chinei, domnul Chen Fei.

Opinia sa este ca rolul loteriei nu va fi numai atragerea de fonduri, ci si atentionarea opiniei publice, sensibilizata de campaia publicitara ce se va organiza pentru loterie, dar va atrage indirect atentia asupra problemelor de mediu.

Chen a calculat ca o loterie bine organizata si sustinuta publicitar poate aduce usor, in prima etapa, un beneficiu net de 32.700 de dolari care vor servi reluarii unui vechi program, legat de depoluare si de protectia sociala corelata cu aceasta.

Programul a fost lansat in 1987, s-a derulat o perioada, dar nu a mai continuat din cauza lipsei de fonduri si de sustinere din partea unor specialisti.

Relansat acum, programul s-ar putea sustine prin activitatea periodica a loteriei, capabila sa asigure periodic un minimum de fonduri necesare.

In completare, initiatorul programului are in vedere si un pachet legislativ, care sa stimuleze responsabilitatea societatii civile in fata pericolelor care ameninta mediul inconjurator.

Initiativa insa se mai izbeste de o dificultate, aceea ca, in China, jocurile de noroc nu sunt privite cu bunavointa.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente