Traian Basescu a refuzat sa promulge legea privind scoaterea din fondul forestier a unor terenuri ale statului

Basescu a refuzat sa promulge legea privind scoaterea din fondul forestier a unor terenuri ale statului

Traian Basescu a trimis Parlamentului Romaniei o cerere de reexaminare asupra Legii privind scoaterea din fondul forestier national a unor terenuri aflate in proprietatea publica a statului.

In temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constitutia Romaniei, Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trimis joi, 22 martie, Parlamentului Romaniei,cererea de reexaminare asupra Legii privind scoaterea din fondul forestier national a unor terenuri aflate in proprietatea publica a statului si transmiterea acestora din administrarea Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Directia Silvica Neamt, in administrarea Consiliului Judetean Neamt, in vederea realizarii obiectivului de investitii „Protectie si consolidare infrastructura, calibrare albie si aparari de maluri pod b.a. pe DJ 207C peste Siret km 6+075, comuna Ion Creanga, judetul Neamt”.

Presedintele Romaniei i-a trimis cererea de reexaminare a legii, Presedintelui Senatului, Vasile Blaga motivand ca: Actul normativ trimis spre promulgare prevede scoaterea din fondul forestier national proprietate publica a statului, a unor terenuri in suprafata de 159.443 mp, prin derogare de la prevederile art. 35, 37 si 41 din Legea nr. 46/2008 privind Codul Silvic. De asemenea, se prevede transmiterea terenurilor din administrarea Regiei Nationale a Padurilor – Romsilva, Directia Silvica Neamt, in administrarea Consiliului Judetean Neamt, in scopul realizarii obiectivului de investitii „Protectie si consolidare infrastructura, calibrare albie si aparari de maluri pod b.a. pe DJ 207C peste Siret km 6+075, comuna Ion Creanga, judetul Neamt”. Consideram ca pentru realizarea lucrarilor de investitii, pe amplasamentul solicitat, este necesara respectarea conditiilor stabilite de Legea nr. 46/2008 – Codul Silvic. Astfel, scoaterea definitiva din fondul forestier national a terenurilor necesare realizarii lucrarilor, ar fi oportuna numai cu conditia compensarii acestora cu alte terenuri echivalente, respectandu-se prevederile legale in vigoare.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente