Pregatirile pentru darea in folosinta a depozitului ecologic de deseuri au fost, vineri, verificate in teren de catre o delegatie din partea CJ. Mai exact, reprezentantii CJ au vrut sa vada, la fata locului, care este stadiul lucrarilor care se executa in cadrul proiectului “Sistem Integrat de Management al Deseurilor in Judetul Botosani”.
S-au deplasat la Stauceni, acolo unde sunt in derulare lucrarile pentru depozitul ecologic de deseuri, dar si la statiile de transfer din Saveni si Stefanesti, atat presedintele CJ, Florin Turcanu, si vicepresedintele Gheorghe Sorescu, cat si responsabilii cu implementarea proiectului de investitie.
Obiectivele vizitate din cadrul proiectului au fost:
– Centrul Integrat de Management al Deseurilor (CMID) Stauceni, unde se executa lucrari la drumul perimetral, statia de tratare a levigatului (platform pat de namol, bazine SBR si bazin tampon);
– Statiile de transfer ?tefanesti si Saveni, unde se executa lucrari de canalizare si lucrari de armare, betonare elemente monoliti la zidul de sprijin.
Scopul vizitei a fost de a verifica pe teren stadiul fizic de realizare a lucrarilor, nivelul de mobilizare a resurselor de catre Antreprenori, cat si de a solicita marirea ritmului de realizare a lucrarilor pentru respectarea graficelor de executie si conditiile contractuale.
De asemenea, conducerea Consiliului Judetean a solicitat Antreprenorilor urgentarea depunerilor documentatiilor necesare pentru decontare, in conditiile in care finantatorul AM POS Mediu dispune de resurse financiare suficiente pentru rambursarea cheltuielilor.
Acest proiect este finantat de Uniunea Europeana prin Programul Operational Sectorial “Mediu” (POS Mediu) – Axa Prioritara 2, Domeniul Major de interventie 1 “Dezvoltarea sistemelor de management integrat al deseurilor si reabilitarea siturilor istorice contaminate” si are o valoare totala de 143.068.697 lei fara TVA, iar termenul de finalizare fiind la data de 21.08.2015.
Obiectivul general al proiectului vizeaza dezvoltarea unui sistem durabil de gestionare a deseurilor care sa imbunatateasca atat calitatea vietii cat si pe cea a mediului din judetul Botosani. Acesta are ca si adresabilitate comunitatile locale pentru care se urmareste realizarea unor prestatii activitatilor specifice salubrizarii, la un raport cost/calitate optim si in conditii de suportabilitate aferenta zonei Botosani.