Lucrarile de investitii pentru canalizarile din municipiu au fost urgentate

  0
  402

  Reprezentantii Primariei Arad s-au intrunit, la sfarsitul acestei saptamani cu directorul pentru Romania al Bancii Mondiale, Benoit Blarel si directorul departamentului dezvoltare durabila pentru Europa, Peter D. Thomson.

  Astfel au convenit modificarea procedurilor pentru desemnarea executantului lucrarilor la proiectul de canalizare in cartierele Gai, Bujac, Sanicolaul Mic, de la 2 etape (precalificare, licitatie) la licitatie de lucrari intr-o singura etapa. Directorii vin in sprijinul municipiului Arad si urgenteaza derularea proiectului.
  Astfel, Primaria Arad va depune noua documentatie pana in 28 septembrie 2007, iar dupa avizarea acesteia de catre Banca, se va publica anuntul de licitatie.
  Luand in calcul termenele de depunere si evaluare a ofertelor, conform procedurilor stabilite de Banca Mondiala, estimam ca pana la sfarsitul lunii ianuarie 2008 vor putea fi desemnati executantii lucrarilor pentru canalizarea in cele trei cartiere din municipiul Arad.
  Tot la sfarsitul saptamanii trecute, edilul sef Gheorghe Falca, impreuna cu directorul tehnic al Primariei Razvan Popa au participat la sediul Bancii Mondiale din Bucuresti la workshop-ul organizat de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile pe tema PROIECT: SERVICII MUNICIPALE.

  In cadrul workshop-ului au fost prezentate cele doua proiecte co-finantate de Banca Mondiala in municipiul Bucuresti si municipiul Arad (canalizare in 3 cartiere) si programul de proiecte in vederea obtinerii cofinantarii Uniunii Europene in 13 judete din Romania. La intalniri au participat reprezentantii Comisiei Europene si ai Bancii Mondiale in Romania, ministrul Mediului si Dezvoltarii Durabile Attila Korodi, reprezentantii Ministerului Economiei si Finantelor, reprezentantii autoritatilor locale si ai operatorilor din domeniul serviciilor municipale.

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.