Array

Metrorex va primi saptamana viitoare, prin Ordonanta de Urgenta, 104 milioane lei, din Fondul pentru Mediu

magistrala-5-metrouMetrorex va primi saptamana viitoare, prin Ordonanta de Urgenta, 104 milioane lei, din Fondul pentru Mediu, pentru continuarea lucrarilor la Magistrala 5 de Metrou, a declarat marti, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu.

Metroul va primi bani pentru magistrala M5. Structura gata in 2014?

“Vom aloca 104 milioane lei saptamana viitoare prin Ordonanta de Urgenta astfel incat sa continuam lucrarile, iar la rectificarea din iunie vom mai aloca 250 milioane lei astfel incat in iunie scuturile care lucreaza in subteran sa poata pleca catre statiile Orizont si Favorit”, a spus Ministrul Transporturilor, citat de Agerpres. Reprezentantii Metrorex au subliniat ca in luna martie 2014 vor fi gata lucrarile de structura la Magistrala 5Drumul Taberei – Eroilor, insa este necesara demararea studiilor de fezabilitate pentru statii si asigurarea retelelor de comunicatie.

“Pentru aceste studii trebuie sa facem studii de fezabilitate astfel incat sa le putem finanta prin fonduri europene in perioada 2014 – 2020″, a explicat ministrul Transporturilor.

Lucrarile la Magistrala 5 sunt intrerupte de circa 3 saptamani deoarecefondurile alocate proiectului au fost terminate, avand in vedere ca Metrorex a primit in acest an 205 milioane lei, atat pentru Magistrala 5, cat si pentruMagistrala 6 si introducerea de lifturi in statii, sume care au fost deja cheltuite.

Ministrul a declarat recent ca termenele pentru darea in functiune a acestui tronson vor fi respectate desi lucrarile de structura trebuiau finalizate in luna aprilie a acestui an pe tronsonul Drumul Taberei – Eroilor.

”Pentru tronsonul Raul Doamnei-Hasdeu termenul de finalizare este 2015, pentru tronsonul Hasdeu-Iancului – 2017, iar in cazul tronsonului Iancului-Pantelimon lucrarile vor fi terminate in anul 2019′, a afirmat ministrul Transporturilor.

Suma totala a proiectului de metrou Drumul Taberei – Eroilor – Universitate este de 1.292.960.000 euro, din care 465.000.000 euro sunt imprumut de la BEI, restul – 827.969.000 euro – componenta locala se va asigura anual de la bugetul de stat, prin includerea acestor sume in bugetul SC Metrorex, prin bugetul Ministerului Transporturilor, care va avea obligatia de a asigura, cu prioritate, resursele financiare necesare implementarii proiectului pe toata durata acestuia, cu incadrarea in limitele alocate anual de la bugetul de stat. Reteaua demetrou din Bucuresti are o lungime totala de 70 de kilometri, structurata pe patru magistrale, 51 de statii si trei depouri.

Desi acopera doar 3,7% din lungimea intregii retele de transport public a Capitalei, metroul preia, in medie, intre 20 si 25 la suta din volumul total de calatori care utilizeaza mijloacele de transport in comun.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente