Luna Padurii nu inseamna numai plantare de arbori, ci si semanaturi in pepinierii ori solarii

Luna Padurii nu inseamna numai plantare de arbori, ci si semanaturi in pepinierii ori solarii

In Zilele noastre, Luna Padurii nu inseamna numai plantare de arbori, ci si semanaturi in pepinierii ori solarii. De asemenea este un bun prilej de a curata si igieniza padurile, de a face anumite lucrari in vederea ingrijirii arborilor tineri, de a combate daunatorii vegetatiei.

Luna Padurii reprezinta unul dintre cele mai importante evenimente silvice, fiind in acest moment in plina desfasurare pentru silvicultorii valceni si nu numai.

Manifestarea traditionala Luna Padurii, are loc an de an in perioada 15 martie – 15 aprilie, cand principalele activitati ale silvicultorilor sunt regenerarea padurilor, conservarea si protectia lor in scopul dezvoltarii durabile al acestora.

Evenimentele desfasurate sub titlul Luna Padurii au debutat in pepiniera de la Ionesti. In aceasta perioada au fost plantati milioane de puieti in toata tara, mai ales in zonele defrisate.

In cadrul campaniei „Planteaza-ti oxigenul”, Directia Silvica Valcea va organiza in data de 3 aprilie 2012, la Goranu, activitati de plantare de puieti, la care va participa si Agentia pentru Protectia Mediului Valcea.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente