Pe 31 martie 2012 va avea loc Earth Hour (Ora Pamantului) – cea mai mare actiune voluntara de mediu din istorie, implicand 1,8 miliarde de oameni din intreaga lume. Sambata, 31 martie, intre orele 20:30 si 21:30, la initiativa WWF (World Wide Fund for Nature) – organizatia care coordoneaza de sase ani acest eveniment, oameni si institutii de pe tot globul se vor uni pentru a stinge luminile in peste 5000 de orase.
{n 2012, la indemnul administratiei locale, peste 30 de societati comerciale, institutii publice si unitati scolare si-au anuntat participarea la Earth Hour, astfel ca sambata, 31 martie 2012, intre orele 20.30 – 21.30, la sediile lor va fi stinsa lumina. Evenimentul va fi marcat si in Scuarul Mircea cel Batran unde vor fi prezenti elevi ai scolilor din municipiu care vor realiza semnul Earth Hour din candele. De asemenea, cu sprijinul Organizatiei Nationale Cercetasii Romaniei – Centrul Local “Mircea cel Batran” Ramnicu Valcea vor fi organizate jocuri, iar actorii Teatrului Municipal Ariel si elevii Liceului de Arte „Victor Giulanu” din Ramnicu Valcea vor oferi momente artistice.
Nu in ultimul rand, municipalitatea face apel catre toti cetatenii din Ramnic sa participe la Ora Pamantului, stingand lumina sau macar reducand consumul de energie electrica.
Expresia cantitativa a participarii municipiului Ramnicu Valcea la Ora Pamantului va fi realizata cu sprijinul CEZ Romania, care va monitoriza consumurile de energie electrica din intervalul orar 20.30 – 21.30 al zilei de 31 martie si le va compara cu consumurile dintr-o zi obisnuita.
In cursul acestei saptamani, Primaria municipiului Ramnicu Valcea impreuna cu Agentia pentru Protectia Mediului Valcea vor face prezentari de spoturi de promovare a acestui eveniment in mai multe unitati scolare din oras.
O provocare pentru fiecare dintre noi
Earth Hour este un eveniment pentru fiecare dintre noi, un prilej de a ne arata atentia fata de problemele de mediu care ne afecteaza in mod direct, din ce in ce mai mult. Earth Hour inseamna, de asemenea, vointa si bucuria de a transmite mesajul mai departe si de a-i indemna pe cei din jur sa se alature campaniei.
De la an la an, miscarea Earth Hour, initiata si coordonata la nivel global de WWF, capata proportii din ce in ce mai mari, cucerind sute de milioane de oameni si, totodata, inducand un sentiment de apartenenta la o comunitate, in randul celor care sarbatoresc Earth Hour de fiecare data. Evolutia spectaculoasa pe care a cunoscut-o miscarea, de la prima editie din 2007 cu un singur oras participant (Sydney) si pana in prezent, cu o participare de peste 5200 de orase din 135 de tari, a demonstrat ca 1.8 miliarde de oameni din intreaga lume isi doresc sa faca ceva concret pentru mediul inconjurator. Mai mult, de-a lungul timpului, ei si-au impartasit in mod voluntar povestile, ideile si planurile de actiune in beneficiul naturii, aratand ca le pasa si ca vor sa se dedice mai mult acestei cauze. Astfel, Earth Hour a devenit un simbol important al unui angajament mult mai complex decat ceea ce presupunea evenimentul la inceput – stingerea luminilor pentru o ora.