Autoritatile din comuna prahoveana Telega sunt in alerta. Pamantul a luat-o la vale in mai multe zone. Unul dintre cele mai cunoscute puncte de atractie din judet, Baile de Sare, aproape ca a disparut. Acum, se cauta solutii pentru remedierea problemelor aparute in urma surparilor.
alunecari de teren
Alunecarile de teren se tin lant in Telega. Chiar si drumul care duce spre localitatea Bustenari s-a rupt pe o portiune de 10 metri. Oamenii traiesc cu frica in san. S-au trezit, peste noapte, ca surparea a ajuns langa case. 800 de metri au luat-o la vale, cu tot cu copaci si anexele gospodaresti.

“Noaptea se zguduie pamantul, auzim numai pocnituri de cand a plecat. Acum 4 ani a mai plecat o data dar nu asa de rau. Dormeam. Am auzit o zguduitura mare si tot terenul a luat-o la vale, cu magazie, cu cotet”, a declarat o localnica.

Dezastru si la Baile Telega, unde, din cauza alunecarilor de teren, lacul aproape ca a disparut.

Baile de sare de la Telega sunt renumite si peste hotare. Aici mii de oameni veneau in fiecare an ca sa se trateze de afectiuni articulare, ginecologice sau reumatismale.

Comisia judeteana pentru situatii de urgenta a fost intrunita iar acum se cauta solutii.

Alunecari de teren s-au produs in 11 localitati prahovene. Zeci de oameni sunt acum in pericol. Locuintele lor pot fi oricand inghitite de pamant.

Sursa: Realitatea TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here