Maidanezii din Ploiesti nu mai au loc in adaposturi

Adoptii Caini
De la aparitia noii legi a protectiei animalelor, cainii comunitari s-au inmultit in exces pe strazile Ploiestiului, ei devenind o problema pentru localnicii de la periferia municipiului. Ridicarea animalelor de pe strazi si plasarea lor in adaposturi s-a redus semnificativ, in schimb s-au inmultit sesizarile cetatenilor catre autoritati privind pericolul pe care il reprezinta cainii.

In cele peste trei saptamani care au trecut deja din luna martie au fost adunati de pe strazile din Ploiesti doar 11 caini, in timp ce, anul trecut, in aceeasi perioada au fost adunati aproximativ 200. Adapostul de la Bucov nu mai poate prelua nici cainii din Ploiesti, nici pe cei din localitatile Urlati si Campina, cu ale caror primarii s-au facut contracte, pentru ca este deja supraaglomerat. Stabilimentul pierde astfel sume importante de bani, desi angajatii se ocupa de ingrijirea celor 435 de caini, adapostiti acum la Bucov, la care se adauga alti 54 apartinand Fundatiei pentru protectia animalelor Ploiesti-Munchen. Capacitatea maxima a adapostului este de 516 animale.

Gheorghe Fusu, seful serviciului pentru Protectia Animalelor din cadrul Primariei Ploiesti, sustine ca pierderile care se vor inregistra in acest an sunt de peste 200.000 lei, pentru ca nu se mai pot colecta cainii pentru a nu se suprapopula adapostul. O solutie ar fi gasirea unor persoane care sa ia spre ingrijire animale, dar, de la inceputul acestui an, au fost luati doar patru caini spre adoptie de catre ploiesteni. Alti 30 de caini atent selectionati au fost luati de fundatia din Munchen, in Gemania existand deja solicitari de adoptie. Din pacate, adoptiile de acest fel sunt prea putine pentru a asigura o fluenta in strangerea maidanezilor de pe strazile din Ploiesti, a mai precizat Gheorghe Fusu.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *