Maraton de dat mana pentru pace

Opriti conflictul armat din Georgia!
maraton pentru pace
Organizatiile semnatare au organizat miercuri, 13 august 2008, incepand cu orele 19.00, un flash-mob – maraton pentru pace in Georgia. Participantii la acest eveniment s-au organizat in doua grupuri – unul pe Sos. P. Kiseleff in fata Muzeului Taranului Roman si altul la Arcul de Triumf – si au mers unii spre ceilalti pana la Ambasada Federatiei Ruse la Bucuresti (sos. P. Kiseleff nr. 6). Acolo participantii si-au dat mana intre ei si au aprins lumanari in memoria victimelor din Georgia cerand incetarea confruntarilor armate din aceasta tara.

Noi, organizatiile semnatare, am fost profund marcate de situatia in care se afla oameni nevinovati din apropierea tarii noastre. Am constatat ca intre pozitiile Georgiei si ale Rusiei in cadrul conflictului, sustinute prin puterea armelor, raman complet mute vocile si dorintele cetatenilor obisnuiti din Georgia. Deasupra rezervelor naturale traiau, pana acum cateva zile, oameni obisnuiti, care trebuie sa inceapa cat mai repede sa se bucure de oportunitatile democratice de a-si determina propriul destin.

Solidaritatea umana, inviolabilitatea drepturilor omului dar si respectarea suveranitatii si a integritatii teritoriale a statelor sunt valorile in baza carora actionam. Iata de ce facem apel, pe aceasta cale, la incetarea imediata a conflictului armat. Cerem partilor beligerante sa se abtina de la orice actiune ce ar putea duce la escaladarea conflictului si sa revina la masa tratativelor. Solicitam, de asemenea, implicarea Uniunii Europene si a organizatiilor internationale in solutionarea pe cale pasnica a conflictului din Georgia.
pace pentru georgia

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

104,101FaniÎmi place
108CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente