Marea Britanie: Primul zbor al balonului cu aer cald si energie solara

Dupa masinile si avionul cu propulsie solara a venit randul baloanelor cu aer cald. In Marea Britanie a avut loc primul zbor al balonului cu aer cald si energie solara.

Urmasul modern al montgolfierelor este vopsit in negru pe o parte, pentru a atrage caldura solara, si in argintiu pe cealalta, pentru a o reflecta. Inovatia ii permite aparatului de zbor sa consume doar 5 litri de combustibil pentru o cursa de 25 de minute, fata de 60 de litri, cat consuma baloanele clasice.

Clive Bailey, directorul festivalului: „Am testat gradul de umflare pentru a fi siguri ca obtinem omologarea. Cu ajutorul acestui sistem, balonul poate sta deasupra norilor mult mai mult decat celelalte”.

Pete Dalby, pilot: „Sa decolezi si sa zbori in fata multimii, sa te desprinzi de pamant fara arzatoare – este o adevarata fiesta si demonstreaza acest nou principiu imediat, tuturor”.

103 echipaje cu tot atatea baloane cu aer cald si-au dat intalnire la Bristol, pentru Fiesta Baloanelor. A fost un spectacol magnific oferit de piloti si co-instructori care, ca de fiecare data, folosesc cele mai vii culori si foarte multa imaginatie pentru a-si incanta spectatorii. Dar si pentru experiente de neuitat.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *