Povestea impresionanta a unui arbore-simbol, care a rezistat bombei atomice de la Hiroshima. Cum a fost posibil acest „miracol“

Un arbore bonsai, care are aproape 400 de ani, a rezistat in mod miraculos detonarii bombei nucleare de la Hiroshima, in 1945. Acum, acest pin japonez se afla in muzeul America’s National Arboretum din Washington, unde a fost donat de catre fostul sau ingrijitor.
646x404-4
Desi arborele a fost donat muzeului american in 1976, povestea lui surprinzatoare a iesit la iveala abia in anul 2001. Atunci, nepotii fostului ingrijitor au vizitat muzeul si le-au spus curatorilor adevarul despre acest arbore, care a rezistat ca prin minune. De generatii intregi, bonsaiul se afla intr-o plantatie din Hiroshima, pe care o conducea pe atunci bunicul lor, domnul Masaru Yamaki. Pe 6 august 1945, avionul Little Boy, care transporta bomba atomica, a zburat foarte aproape, spargand ferestrele cladirii, au povestit ei. Cateva secunde mai tarziu, bomba a fost aruncata deasupra orasului, scrie Daily Telegraph. Familia Yamaki, care locuia destul de departe de zona exploziei, a scapat cu viata. Cand s-a intors la locul sau de munca, Masaru a vazut ca, in chip miraculos, unul dintre arborii de pe plantatie rezistase bomei atomice, desi restul bonsailor fusesera complet distrusi. In anul 1976, Masaru Yamaki a decis in mod inexplicabil sa doneze bonsaiul unui muzeu din Statele Unite, dar nu a spus nimanui impresionanta poveste a arborelui. Curatorii muzeului cred ca bonsaiul a scapat de efectele devastatoare ale bombei pentru ca se afla in spatele unui zid, care l-a protejat. Ei sunt impresionati si de gestul lui Masaru Yamaki, pentru ca acesta practic a donat un arbore simbol chiar dusmanilor sai, fara a le spune macar acest lucru.

Articole similare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Rămâi conectat!

103,714FaniÎmi place
110CititoriConectați-vă
1,330CititoriConectați-vă

Articole Recente