Povestea impresionanta a unui arbore-simbol, care a rezistat bombei atomice de la Hiroshima. Cum a fost posibil acest „miracol“

Un arbore bonsai, care are aproape 400 de ani, a rezistat in mod miraculos detonarii bombei nucleare de la Hiroshima, in 1945. Acum, acest pin japonez se afla in muzeul America’s National Arboretum din Washington, unde a fost donat de catre fostul sau ingrijitor. Desi arborele a fost donat muzeului american in 1976, povestea lui…

Citește mai departe

Zacamantul de aur de la Baia de Aries, explorat de o firma fara angajati, administrata de un sef PSD

O societate infiintata de un cetatean american, fara angajati si fara cifra de afaceri in ultimii ani, administrata de liderul PSD Costinesti, Emanuela Gavrila, a primit de la autoritatile de mediu licenta de explorare a zacamantului de aur din zona localitatii Baia de Aries, judetul Alba. Agentia Nationala pentru Resurse Minerale a eliberat o licenta…

Citește mai departe
Bani pierduti prin paletele eolienelor

Bani pierduti prin paletele eolienelor

Ingradite de noua conjunctura, pasiunile pentru energie regenerabila au inceput sa se stinga. Cu cativa ani in urma, atat activistii pentru protectia mediului cat si privitorii de pe margine sustineau in cor ca viitorul nu poate fi altul decat bazat pe energie verde, regenerabila. Zis si facut. Oamenii de afaceri au inceput sa investeasca intr-o…

Citește mai departe
Seminţele de chia, miraculoase pentru sănătate. Conţin de 5 ori mai mult calciu decât laptele

Semintele de chia, miraculoase pentru sanatate. Contin de 5 ori mai mult calciu decat laptele

Desi inca nu sunt foarte populare in dieta romanilor, semintele de chia au un continut bogat in fibre, acizi grasi omega-3 (scad colesterolul rau), proteine, vitamine (A, B, E, D), antioxidanti si minerale (calciu, fosfor, potasiu, sulf, fier, iod, cupru, zinc, sodiu, magneziu, mangan), care le recomanda a fi miraculoase pentru sanatate. Semintele de chia…

Citește mai departe
Greenpeace critică folosirea OMG-urilor ca produse alimentare

Prof. univ. dr. Petruta Cornea despre dezinformarea cu privire la OMG-uri

Prof. univ. dr. Petruta Cornea, Presedinte al Comisiei de Biosecuritate din Cadrul Ministerului Mediului, a discutat in cadrul unui interviu acordat HotNews.ro despre organismele modificate genetic si despre organizatiile „verzi” care incearca sa dezinformeze publicul aducand argumente trunchiate sau invalide din punct de vedere stiintific. Reprezinta OMG-urile un pericol pentru consumul uman, animal sau pentru…

Citește mai departe

    Bateria uscata litiu-ion care va dubla capacitatile actuale de stocare are noi sustinatori

    De-a lungul timpului, am vazut prezentate diverse tehnologii care promit sa ne ofere baterii cu o capacitate mai mare si sa potoleasca astfel setea puternicelor dar gurmandelor telefoane moderne. Din pacate, nici una dintre aceste tehnologii-minune nu s-a concretizat pana acum, dezvoltatorii lovindu-se de dificultati tehnologice sau financiare. Bateria uscata litiu-ion a celor de la…

    Citește mai departe
    Leonardo DiCaprio a donat 2 milioane de dolari pentru protejarea oceanelor

    Leonardo DiCaprio a donat 2 milioane de dolari pentru protejarea oceanelor

    Fundatia actorului si activistului ecologist Leonardo DiCaprio a donat 2 milioane de dolari pentru infiintarea de rezervatii marine si oprirea pescuitului excesiv, potrivit unui anunt facut de organizatie, transmite Mediafax. Leonardo DiCaprio, care a fost numit luna trecuta mesager al pacii de Organizatia Natiunilor Unite, pentru a creste nivelul de constientizare a problemei privind incalzirea…

    Citește mai departe

    Leonardo DiCaprio, numit mesager al pacii pentru clima, din partea ONU

    Actorul Leonardo DiCaprio a fost numit mesager al pacii pentru Organizatia Natiunilor Unite (ONU), pozitie din care va incerca sa creasca gradul de constientizare privind schimbarile climatice, a anuntat marti Ban Ki-moon, secretarul general al ONU, potrivit Reuters, citat de mediafax.ro DiCaprio, care este de multi ani un activist implicat in problemele climatice si de…

    Citește mai departe

    Prefectul si sefii de institutii, vizita de lucru in Parcul National Muntii Rodnei, ”un bulgare de aur”

    Sedinta pe luna iunie a Colegiului prefectural a avut loc la sediul administratiei Parcului National Muntii Rodnei, problemele cu care se confrunta aceasta fiind principala tema a discutiilor la care au luat parte prefectul Ioan Tintean, subprefectul Ovidiu Frent, sefii de institutii publice deconcentrate, dar si primarul comunei Rodna, Alexandru Nascan. Cu totii au mers…

    Citește mai departe
    Parcul Natural Urban V?c?re?ti va transforma România într-o Arc? a lui Noe pentru toate ??rile europene

    Parcul Natural Urban Vacaresti va transforma Romania intr-o Arca a lui Noe pentru toate tarile europene

    Asociatia Salvati Dunarea si Delta si-a asumat calitatea de initiator al proiectului Parcul Natural Urban Vacaresti. Dupa ce a obtinut si votul Consiliului General al Municipiului Bucuresti pentru transformarea zonei in parc natural, acum se lucreaza la obtinerea statutului de „arie protejata” pentru care este nevoie de un studiu de fundamentare stiintifica. Specialistii apreciaza ca…

    Citește mai departe

    Proiect eco-turistic cu fonduri europene pentru rezervatia naturala Cheile Sugaului-Munticelu din judetul Neamt

    Clubul Montan Roman are la dispozitie de la Uniunea Europeana aproape 700.000 de euro  pentru conservarea biodiversitatii din Cheile Sugaului – Munticelu si Cheile Bicazului – Hasmas Proiectul accesat de Clubul Montan Roman, asociatie care activeaza in zona de circa 30 de ani, si este custode al ariei protejate intinsa pe 335 de hectare, vizeaza…

    Citește mai departe

    Cele mai bune antibiotice naturale si antivirale

    Sir Alexander Fleming a descoperit puterea antibacteriana a mucegaiului in Penicillium notatum in 1928. Chiar daca si-a dovedit eficienta in distrugerea stafilococului auriu ( Staphylococcus aureus) si alte bacterii nocive, industria farmaceutica a renuntat incetul cu incetul la recompensa oferita de natura, venind cu multe alte inventii – cosmarul anitibioticelor moderne, care cauzeaza la fel…

    Citește mai departe