Fenomen natural uimitor: Un rau din vremuri biblice a renascut in desert

Fenomen natural uimitor: Un rau din vremuri biblice a renascut in desert
Fenomen natural uimitor: Un rau din vremuri biblice a renascut in desert

Un fenomen natural rar s-a petrecut in desertul Negev din Israel. Raul Zin, vechi de 3.700 de ani si descris in Biblie, a renascut datorita ploilor abundente din regiunile muntoase. Aceasta minune naturala s-a petrecut dupa mai multi ani de seceta.

In imaginile inregistrate de localnici se observa cum apele raului vin din zona muntoasa si curg pe albia uscata din desert, potrivit Daily Mail.

Albia raului este extrem de imprevizibila, iar de-a lungul anilor precipitatiile abundente au cauzat uneori inundatii in desert.

Desertul Negev este o regiune uscata si pustie in timpul lunilor de vara, dar in timpul iernii, se inregistreaza ploi pe o arie extinsa, cum ar fi in vechiul oras antic Beersheba, aflt in apropiere.

Ploile continua uneori pana in luna aprilie, iar apa se poate acumula si curge de-a lungul albiei uscate a raului, din desert.

Izvorul raului Zin se afla situat pe varful muntelui Negev, la aproximativ 85 de kilometri sud de orasul Beersheba si se varsa in Marea Moarta.

Astfel de evenimente naturale sunt descrise chiar in Vechiul Testament din Biblie. Potrivit Bibliei, israelitii au ratacit prin desertul Negev in timpul „calatoriei prin pustiu”, dupa Exod. Raul Zin a fost folosit pentru a marca granita Israelului in vremuri biblice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *