Proiect eco-turistic cu fonduri europene pentru rezervatia naturala Cheile Sugaului-Munticelu din judetul Neamt

Proiect eco-turistic cu fonduri europene pentru rezervatia naturala Cheile Sugaului-Munticelu din judetul Neamt
Proiect eco-turistic cu fonduri europene pentru rezervatia naturala Cheile Sugaului-Munticelu din judetul Neamt

Clubul Montan Roman are la dispozitie de la Uniunea Europeana aproape 700.000 de euro  pentru conservarea biodiversitatii din Cheile Sugaului – Munticelu si Cheile Bicazului – Hasmas

Proiectul accesat de Clubul Montan Roman, asociatie care activeaza in zona de circa 30 de ani, si este custode al ariei protejate intinsa pe 335 de hectare, vizeaza conservarea si imbunatatirea biodiversitatii si a patrimoniului natural al ariilor naturale protejate Cheile Sugaului Munticelu si Cheile Bicazului-Hasmas (doar partea de sit care se suprapune cu Parcul National Cheile Bicazului-Hasmas), prin asigurarea unui management adecvat.

„Intre obiectivele specifice ale proiectului se numara cresterea protectiei si mentinerea starii de conservare din ariile naturale protejate prin elaborarea planului de management integrat si a planului de monitorizare, cresterea gradului de informatizare – constientizare a publicului larg cu privire la importanta conservarii biodiversitatii ariilor de interes comunitar/national prin constructia infrastructurii de vizitare ”, spune alpinistul Ticu Lacatusu, presedintele Clubului Montan Roman.

Proiectul intitulat „Management conservativ pentru o minune a naturii – Cheile Sugaului – Munticelu”, se va incheia la sfarsitul anului 2015, iar bugetul total este de 3.088.622 de lei, valoare asigurata din Fondul European de Dezvoltare Regionala (90%) si din bugetul de stat (10%).

Activitatile din cadrul proiectului vor avea drept scop conservarea si protejarea elementelor naturale cu valoare deosebita sub aspect fizico-geografic, floristic, faunistic, hidrologic, geologic, paleontologic, speologic, pedologic, etc.

„Vom identifica problemele majore cu care se confrunta ariile naturale protejate si vom oferi solutii pentru o buna gestionare si administrare a patrimoniului. Va fi un punct eco-turistic de avangarda al judetului Neamt“, a mai adaugat Ticu Lacatusu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *