Combustibilul minune al viitorului – din ce este facut el

Combustibilul minune al viitorului - din ce este facut el
Combustibilul minune al viitorului - din ce este facut el
Combustibilul minune al viitorului – din ce este facut el

Producatorii auto studiaza noi metode de a produce combustibil din materii prime neconventionale. Cei de la Audi vor sa aiba in viitor masini care merg cu combustibil facut din zahar sau porumb.

Audi a investit in compania franceza Global Bioenergies pentru a gasi noi metode de a produce combustibil in viitor, scrie wired.com. Compania din Franta a dezvoltat un proces tehnologic prin care poate obtine combustibil din zahar, acesta fiind obtinut mai repede si fiind mai ieftin decat alti biocombustibili.

Numele noului combustibil este bio-izooctan. Utilizarea lui nu necesita nicio modificare facuta masinilor pe care le alimenteaza. Compania franceza obtine combustibilul printr-un proces de fermentare a zaharului folosind bacterii E.coli modificate genetic.

Obtinerea lui nu implica un proces de distilare. De obicei, un asemenea proces este indelungat si implica costuri mari. Prin modificarea bacteriei E.coli, drojdia folosita in cadrul procesului nu este contaminata de productia de combustibil, aceasta fiind o problema intampinata in cursul productiei de etanol.

Acest avantaj permite bacteriilor sa actioneze o perioada mai lunga. Materia prima folosita poate fi obtinuta din mai multe surse. Specialistii pot folosi porumb, trestie de zahar sau chiar biomasa ca resturile de lemn cu un continut ridicat de glucoza. Noul combustibil poate fi folosit singur sau amestecat cu cel clasic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *