Marea Neagra – Delfinii mor din cauza braconierilor

GRAV. Delfinii din Marea Neagra cad victima plaselor de pescuit
Patru delfini au fost gasiti morti in ultimele zile pe plajele litoralului romanesc, toti cazind victime plaselor de pescuit pierdute sau abandonate in mare, iar specialistii afirma ca tot mai multi delfini mor din cauza braconajului.
Ultimul caz a fost descoperit la inceputul acestei saptamini pe plaja din Eforie de catre echipele de monitorizare ale organizatiei nonguvernamentale Oceanic-Club din Constanta. Potrivit directorului coordonator al Oceanic Club Constanta, biologul Razvan Popescu Mirceni, echipele de monitorizare ale organizatiei au inregistrat pe plaja din Eforie Nord o noua esuare a unui delfin din specia Tursiops Truncatus, a patra in ultimele zece zile. Celelalte exemplare au fost gasite moarte pe plajele din Mamaia si Constanta. Daca atunci au fost gasite exemplare adulte, de data aceasta este vorba despre un pui de delfin, cu virsta de pina intr-un an, a carui moarte s-a produs in urma prinderii sale in plase de pescuit de tip setca.

DUS IN LABORATOR. Echipa de interventii a Societatii de Explorari Oceanografice si Protectie a Mediului Marin Oceanic-Club a preluat delfinul care a fost dus in laborator pentru investigatii si pentru a intra in faza de cercetare in cadrul programului „Delfinii in criza! – Dolphins in distress!”, derulat de organizatie. Biologul Razvan Popescu Mirceni a apreciat ca rata mortalitatii la delfini, cauzata de metodele de pescuit, a braconajului si a plaselor de pescuit pierdute sau abandonate in mare, devine din ce in ce mai mare si a precizat ca cele mai multe esuari ale delfinilor sint inregistrate primavara, cind pescuitul marin cu unelte fixe capata amploare.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *