Socant!- Copiii africani pier recicland calculatoare

Mii de copii africani pier in fiecare an din cauza calculatoarelor folosite de noi. Cotidianul britanic The Guardian publica in editia sa electronica o ancheta deosebit de socanta prin care dezvaluie cum PC-urile pe care lucreaza cetatenii americani si cei ai Uniunii Europene sunt ucigatoare pentru africani.

METALE PENTRU VIATA SI MOARTE
. Jurnalistii britanici noteaza ca, in fiecare zi, mii de computere stricate sau depasite, care au fost folosite in SUA si in UE, ajung in porturi de pe continentul negru. De aici sunt preluate de copii si adolescenti, care le desfac pentru a scoate toate metalele din care sunt compuse. Metalele constituie in acelasi timp sursa de viata pentru acesti copii, dar si otrava care ii rapune. Fiind foarte toxice, metalele slabesc imunitatea si asa fragila a copiilor africani, iar acestia mor pe capete, tot mai multi de la an la an. Ziaristii scriu ca printre tarile cele mai afectate de aceasta problema se numara Ghana, Congo, Niger, Nigeria si Kenya. Publicatia arata ca autoritatile din aceste tari fac eforturi disperate pentru limitarea importurilor de tehnica IT din tarile occidentale, insa rezultatele de pana acum nu au fost prea promitatoare.

IMPLICARE. Din pacate, nici autoritatile americane, nici cele din UE nu pot face mare lucru, intrucat exporturile se realizeaza de cele mai multe ori ilegal si clandestin. Mai multe organizatii internationale de mediu si pentru salvarea copiilor au anuntat ca se vor implica pentru rezolvarea situatiei.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *