Marii poluatori, luati la bani marunti

  0
  284

  Garda de Mediu a inceput controale la marii poluatori care nu au obtinut perioada de tranzitie si sint obligati sa finalizeze masurile din planul de conformare pina la 30 octombrie 2007.

  In aceasta situatie sint noua unitati din judet – Aerostar, CET, Subex, Your Friend, Aroma Rise Onesti, Agricola International cu abatorul din Gheraiesti, fabrica de faina proteica, ferma din Racova si Suin Prod Ardeoani. „Noi am inceput controlul conformarii la aceste societati care vizeaza stadiul realizarii planului de masuri. Sint agenti economici la care mai gasim hibe in urma verificarii. Dam termene scurte pentru remediere astfel incit la 30 octombrie sa fie cu adevarat realizate masurile. Agricola, Subex si Your Friend au ceva probleme si s-ar putea sa intirzie finalizarea masurilor.

  Legea permite derogari de sase luni maxim si probabil ca vor fi date daca Bruxelles-ul va fi de acord. Insa firmele care nu obtin derogari vor fi sanctionate contraventional cu amenda de la 50.000 la 100.000 de lei, iar activitatea va fi suspendata”, spune Titi Secara, comisarul sef al Garzii de Mediu.

  Sursa: Ziarul de Bacau

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.